Utenriksdepartementet justerer reiserådet for Etiopia

Sikkerhetssituasjonen i store deler av Etiopia er uforutsigbar med store lokale variasjoner. I hovedstaden Addis Abeba er situasjonen stabil. Byen er derfor ikke omfattet av reiseråd. Sikkerheten er noe bedret i andre regioner. På grunn av den aktuelle sikkerhetssituasjonen justerer Utenriksdepartementet reiserådet noe. Endringene gjelder primært for deler av Tigray-provinsen.

Det nye reiserådet er

  • Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Amhara, Gambella, og Benishangul Gumuz-regionene, samt grenseområdene mot disse i tilstøtende regioner.
  • Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til konfliktrammede deler av Oromia-regionen, inkludert områdene Kelam Welega, West Welega, Buno Bedele, East Welega ogHoro Guduru Welega i vestlige Oromia.
  • Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til østlige deler av Somali-regionen og grenseområdene til Somalia.
  • Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til bestridte områder i vestlige og sørlige Tigray.
  • Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til grenseområdene mot Sudan, Sør-Sudan og Eritrea.
  • Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til øvrige deler av Etiopia.
  • Det er ikke reiseråd til hovedstaden Addis Abeba.

Situasjonen i Etiopia kan endre seg raskt. Reisende til Etiopia oppfordres til å gjøre grundige vurderinger av egen sikkerhet og sette seg inn reiseråd og reiseinformasjon på regjeringen.no.

Registrer deg i appen Reiseklar eller på reiseregistrering.no

Vi oppfordrer norske borgere til å registrere seg i appen Reiseklar eller på reiseregistrering.no. Da vil norske myndigheter kunne nå deg om det oppstår en krise der du er.

Det er også mulig å kontakte ambassaden i Addis Abeba direkte (norway.no) eller UDs operative senter på 247@mfa.no ved behov.