Norge fordømmer Nord-Koreas oppskyting av missil

– Norge fordømmer på det sterkeste Nord-Koreas oppskyting av et langtrekkende ballistisk missil. Oppskytingen er et klart brudd med flere sikkerhetsrådsresolusjoner og truer regional og internasjonal sikkerhet, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

I dag tidlig gjennomførte Nord-Korea en oppskyting av et ballistisk missil med sannsynlig interkontinental rekkevidde. Norge er dypt bekymret for de regionale og internasjonale konsekvensene av Nord-Koreas utvikling av langtrekkende ballistiske missiler.

– Jeg oppfordrer Nord-Korea til å etterleve sine internasjonale forpliktelser fullt ut og å avstå fra ytterligere våpentester. Veien til fred og stabilitet på Koreahalvøyen går gjennom politisk dialog, sier utenriksministeren.

Nord-Korea har de siste årene utført flere ballistiske missiloppskytinger i strid med en rekke sikkerhetsrådsresolusjoner. Landets utvikling av kjernefysiske våpen og ballistiske missiler er dypt bekymringsfullt. Norge beklager at Sikkerhetsrådet så langt ikke har kunnet enes om en felles respons.