Rekrutteringsprosessen

Nærbilde av kvinne på kontor.
Foto: Thomas Brun/ NTB

Utlysning

Vi publiserer våre ledige stillinger bredt på aktuelle nettsider og plattformer. I tillegg til de vanligste som finn.no og nav.no, lyser vi blant annet ut stillingene våre på regjeringen.no, jobbnorge.no og LinkedIn.

Søknad

Når du skriver søknad er det viktig at du er tydelig på både motivasjonen din for å søke og hvorfor du mener du er kvalifisert for stillingen. I staten er det kvalifikasjonsprinsippet som gjelder ved rekruttering. Det betyr at vi som hovedregel skal ansette den best kvalifiserte blant søkerne. 

Mangfoldsrekruttering

Hos oss tror vi at mangfold gir oss bredere perspektiver, og at medarbeidere med ulik bakgrunn vil gjøre oss i stand til å finne enda flere gode løsninger på våre samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle til å søke jobb uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering eller etnisitet. Du er også velkommen til å søke selv om du ikke kan vise til en sammenhengende yrkeskarriere. Våre lokaler er universelt utformet, og vi legger forholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Autorisasjon

Arbeids- og inkluderingsdepartementet behandler store mengder sensitiv informasjon.

Som hovedregel må ansatte i departementet kunne autoriseres for adgang til informasjon gradert Begrenset etter sikkerhetsloven.

Ytterligere informasjon om autorisasjonsregimet vil bli gitt i forbindelse med intervjuprosessen.

Intervju

Dersom du inviteres til intervju, avholdes disse i våre lokaler i Akersgata 64. Her vil du møte den som kan bli din nærmeste leder, i tillegg deltar som regel en medarbeider fra avdelingen som ansattesrepresentant. For de aller fleste stillinger vil det være aktuelt med to intervjurunder.

Nærbilde av kvinne på kontor med data.
Foto: Thomas Brun/ NTB

Tester og caseoppgave

Vi har stor tro på å finne den beste kandidaten gjennom en helhetlig seleksjonsprosess der vi benytter oss av ulike metoder og verktøy. For mange stillinger benytter vi derfor en skriftlig caseoppgave som er faglig relevant. Vi kan også benytte oss av personlighetstest og/eller evnetest. Alle som besvarer testene får en tilbakelesing av sine resultater.

Innstilling

Etter at intervju er gjennomført og referanser er innhentet, utarbeides det en innstilling med en begrunnet rangering av kandidatene som innstilles til stillingen. Formelt er det innstillingsrådet i departementet som innstiller og departementsråden som ansetter.

Tilbud

Når innstillingen er vedtatt, kontakter vi aktuell kandidat og sender tilbudsbrev med opplysninger om lønn og ansettelsesvilkår. Alle øvrige søkere vil få melding om utfallet når stillingen er besatt.

Som søker har du ved forespørsel krav på å få tilsendt utvidet søkerliste med opplysninger om søkernes navn, alder, utdanning og praksis.

Nyansatt

Som nyansatt i AID vil vi tilrettelegge et introduksjonsopplegg for deg, slik at du raskt kan sette deg inn i oppgavene du skal jobbe med og bli kjent på tvers av departementet. AID er opptatt av at alle medarbeidere skal trives hos oss og få anvendt og utviklet kompetansen sin både som nyutdannet og når du blir mer erfaren.

Velkommen som søker!

Arbeids- og inkluderingsdepartementet
Foto: Thomas Brun/ NTB