Hva er EPUB?

EPUB er en forkortelse for electronic publication og er en fri og åpen e-bokstandard. Innhold publisert i EPUB-format er egnet til å lese på ulike nettbrett og mobile enheter. Dette fordi innholdet dynamisk kan formateres til den enkelte enhets orientering, skjermstørrelse og skjermoppløsning.

EPUB er en forkortelse for electronic publication og er en fri og åpen e-bokstandard. Innhold publisert i EPUB-format er egnet til å lese på ulike nettbrett og mobile enheter. Dette fordi innholdet dynamisk kan formateres til den enkelte enhets orientering, skjermstørrelse og skjermoppløsning.

For at du som sluttbruker skal kunne lese EPUB-format på et lesebrett eller mobil enhet, må du ha innstallert et program (app) som støtter dette på din enhet.

Er du interessert i å vite mer om EPUB-formatet og ulike programmer, finner du informasjon om dette blant annet på http://en.wikipedia.org/wiki/EPUB.

På regjeringen.no er innhold publisert i EPUB-format også tilgjengelig i HTML- og pdf-format. Dette vil som oftest være å anbefale for pc og mac, men det er også mulig å lese EPUB på pc eller mac ved hjelp av å laste ned programmer eller ved å legge til utvidelser i enkelte nettlesere.

 

Til toppen