Høring om Nordområdestrategien

Høring om Nordområdestrategien

Synes dette var tynt. Det er vel på tide å satse på andre byer enn Tromsø. Folk i nord er lut lei den ensidige statlige satsingen på Tromsø, samtidig som andre byer ligger brakk. Folk ønsker ikke å flytte/bo i Tromsø. Dette er vel den byen i verden med flest offentlige tilsatte i forhold til innbyggertall. Det er vel mulig å ihverfall spre noen av de offentlige institusjoner og generell satsing også til andre steder.

Narvik er såvidt nevnt i planen. Transportplan og kommunikasjon er byens store fortrinn, men ikke i nordområdesatsingen!?!

Hvor er Harstad i planen? Nord-Norges tredje største by er av Stortinget utnevnt til oljebyen i nord, men byen er såvidt nevnt i nordområdesatsingen. Byen er vel kun bygd opp av private krefter, men regjering og storting gjør alt hva de kan for å slå bein på satsingen ved å ensidig bygge opp Tromsø.

Narvik og Harstad er det området i nord med flest innbyggere, men den ensidige statlige nedbyggingen og oppbyggingen i Tromsø fører til at folk, mot sin vilje, er nødt til å flytte for å få jobb!!

Nei dette var nok en gang tynne greier.

På vegne av sikkert de fleste av de 100.000 innbyggerne i Harstad/Narvik-området:

Hilsen Christian, statsviter