– Forstår Sandra Borchs beslutning

Statsminister Jonas Gahr Støre ble i dag orientert om at Sandra Borch vil gå av som forsknings- og høyere utdanningsminister.

Nett-tv Statsministeren kommenterer Sandra Borchs avgang

Se sendingen her

Se sendingen her

– Jeg har forståelse for at Sandra Borch synes denne saken gjør det vanskelig for henne å ha nødvendig tillit som statsråd for høyere utdanning. Det som er fremkommet er ikke forenlig med den tilliten som er nødvendig for å være forsknings- og høyere utdanningsminister. Jeg respekterer derfor hennes beslutning om å gå av. Sandra Borch har gjort en viktig jobb som statsråd i to departementer, og jeg har satt stor pris på samarbeidet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Borch ba selv om å fratre som statsråd etter at det ble kjent at hun hadde hentet tekst til masteroppgaven sin fra andre oppgaver uten å oppgi kilde

– Sandra Borch har gjort en feil, og har selv valgt å ta ansvar for det. Det har jeg respekt for. Hun har vært en dyktig statsråd, som har satt spor. Hun har vært en tydelig røst, først for landbruket og så i sin rolle som statsråd for forskning og høyere utdanning. Borch har vært viktig for partiet sitt, og vil fortsette å være det i Stortinget, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Sandra Borch kom inn i regjeringen som landbruks- og matminister i oktober 2021. Hun tiltrådte som forsknings- og høyere utdanningsminister i august 2023.

 

Priv. til red

Statsminister Jonas Gahr Støre er tilgjengelig for pressen lørdag 20. januar kl. 13.00 i regjeringens representasjonsanlegg i Riddervolds gate 2.

Oppmøte senest kl. 12.30, ta med pressekort og gyldig ID.

Pressekontakter er statssekretær Halvard Ingebrigtsen, telefon 91 55 12 53, e-post hin@smk.dep.no og konst. kommunikasjonssjef Anne Nordskog, telefon 97 53 09 48, e-post ano@smk.dep.no.