Nett-TV

Næringsministeren inviterer til dagligvareseminar

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Næringsminister Jan Christian Vestre inviterer til åpent dagligvareseminar i Oslo tirsdag 10. mai. Seminaret samler viktige dagligvareaktører og følger opp regjeringens arbeid for velfungerende konkurranse i dagligvaremarkedet.

Nett-tv Næringsministeren inviterer til dagligvareseminar

Se sendingen her

Se sendingen her

– Jeg er sterkt bekymret for konkurransesituasjonen i dagligvaremarkedet. Jeg er villig til å vurdere alle nye virkemidler som vil bidra til at forbrukerne får et godt utvalg, og ikke betaler mer for dagligvarer enn de må. I det arbeidet vil jeg både lytte til nye stemmer og erfaringer fra utlandet. Derfor inviterer jeg dagligvareaktører, fagfolk, næringskomiteen, medier og andre til dagligvareseminar for å spre kunnskap og skaffe ny innsikt, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Seminaret er åpent og finner sted i Gamle Logen i Oslo 10. mai fra klokken 09.00 til 13.00. Det vil også strømmes direkte på denne siden og på Facebook.

Seminaret er delt inn i to deler. I første del vil Konkurransetilsynet og Dagligvaretilsynet innlede om konkurransen i dagligvaremarkedet. Andre del vil omhandle regulering av prisdifferensiering.

I seminaret legges det til rette for at aktørene i bransjen kan komme med korte innlegg. Det åpnes også for spørsmål fra salen.

Påmelding

Påmeldingsfrist er innen utgangen av fredag 6. mai. Påmeldingen er åpen for alle interesserte, men ved tildeling av plasser for fysisk deltakelse vil aktørene i bransjen og stortingspolitikere prioriteres.

Klikk her for å melde deg på

Presse som vil dekke møtet kan sende en e-post til media@nfd.dep.no.

Program

09.00

Innledning fra næringsminister Jan Christian Vestre

09.10

Konkurransetilsynet

09.45

Dagligvaretilsynet

09.55

Spørsmålsrunde

10.15

Pause

 

 

 

Tema: Regulering av prisdifferensiering

10.45

Innlegg fra Konkurransetilsynet

10.55

Innlegg fra professor Thibaud Vergé

11.10

Innlegg fra professor Øystein Foros

11.20

Innlegg fra professor Espen Moen

11.30

Spørsmålsrunde

11.40

Innlegg fra deltakende aktører og spørsmålsrunde

12.55

Avsluttende innlegg fra næringsministeren

13.00

Pressetid