President Zelenskyj er i Norge

Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj besøker Norge onsdag 13. desember. Statsminister Jonas Gahr Støre er vert for besøket.

Zelenskyj og Støre skal ha møter der Norges videre støtte til Ukraina blant annet er tema. Det blir også et nordisk toppmøte med president Zelenskyj.

– Jeg ønsker Volodomyr Zelenskyj varmt velkommen til Norge. Nå ser jeg frem til å møte og ha samtaler med ham. Norge fortsetter å støtte Ukrainas forsvarskamp. Vi gir Ukraina sterk og langvarig støtte i deres kamp for frihet og demokrati. Det er viktig også for vår frihet og sikkerhet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Etter møtet mellom Zelenskyj og Støre blir det en pressekonferanse som kan følges her. 

Nett-tv Pressekonferanse med Zelenskyj og Støre - originalspråk

Se sendingen her

Se sendingen her

President Zelenskyj skal også delta på det nordiske toppmøtet med Støre, Finlands president Sauli Niinistö, Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir, Danmarks statsminister Mette Frederiksen og Sveriges statsminister Ulf Kristersson.

Etter dette møtet blir det pressekonferanse med president Zelenskyj og de nordiske lederne som kan følges her.

Priv. til red.

Akkrediteringsfristen har gått ut for alle arrangementer. Informasjon til akkreditert presse er sendt direkte til dem det angår. Av sikkerhetsgrunner ber vi redaksjonene ikke omtale hva Zelenskyj skal gjøre utover dagen, men kun omtale det når det skjer og etter at det har skjedd.

Streamen til pressekonferansene åpner 5-10 minutter før de starter, og da kan redaksjonene varsle at pressekonferansen snart vil begynne.

Praktiske spørsmål rettes til smkinfo@smk.dep.no eller kommunikasjonsrådgiver Andreas Bondevik, telefon 40 23 24 54.

Arrangementet filmes av Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS), og kan følges direkte på denne siden.
Her kan også videofilen lastes ned i etterkant. DSS distribuerer publiseringspunkt til medier som vil sende arrangementet direkte. DSS kan kontaktes på telefon 22 24 88 45 eller epost dss-videoproduksjon@dss.dep.no.

Presse som ønsker å bygge inn nett-tv-sendingen på sine nettsider finner embed-kode ved å trykke «Del video»-knappen i videospilleren på siden.

Nett-tv Pressekonferanse med Zelenskyj og Støre - ukrainsk språk.

Se sendingen her

Se sendingen her