Siste delrapport om framtidig bruk av Nasjonalgalleriet overlevert

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

I dag mottok Kultur- og likestillingsdepartementet siste rapport om framtidig bruk av Nasjonalgalleriet. Rapporten er del to i et oppdrag som Sparebankstiftelsen påtok seg i 2018, under Solberg-regjeringen. Første del av rapporten ble levert i september 2020.

Deltakerne står på rekke, statsråden holder rapporten i hånden.
Fra venstre: Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen, direktør ved Nasjonalmuseet Karin Hindsbo, styreleder ved Nasjonalmuseet Maria Moræus Hansen, prosjektleder Martin Eia-Revheim og administrerende direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB. Foto: Oda Malmin/Kultur- og likestillingsdepartementet

Denne siste delen av rapporten foreslår blant annet å gjøre Nasjonalgalleriet til en fellesressurs på tvers av landets museer, hvor fagmiljøene kan lære av hverandre for å møte publikum på nye måter og frembringe perspektiver som når utover enkeltinstitusjonene.  Rapporten er utarbeidet av Sparebankstiftelsen DNB og Nasjonalmuseet.

– Nå skal vi sette oss inn i forslaget og se dette i sammenheng med mulige alternativ. Vi ønsker å finne en løsning i løpet av året, men en løsning må uansett håndteres i budsjettsammenheng på vanlig måte. Samtidig vil Nasjonalmuseet trenge bygningen i hele 2022, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Delrapport 1

Delrapport 2