Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Vurdering av minnested ved Utøyakaia

– Vi ønsker bred involvering når vi skal vurdere å etablere et nasjonalt minnested etter 22. juli ved Utøyakaia i Hole kommune, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Det er den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene og AUF som har foreslått at et nasjonalt minnested etter 22. juli kan etableres ved Utøyakaia.

– Vi har i dag mottatt forslag fra Statsbygg til en god prosess for vurdering av Utøyakaia som minnested. Jeg vil nå be Statsbygg invitere støttegruppen og AUF, naboer, lokalmiljøet og Hole kommune til å komme med synspunkter også på prosessen, sier Sanner.

– Vi trenger nasjonale minnesteder for at vi som nasjon skal ha et sted å sørge, savne de som gikk bort og samles om de verdiene som ble angrepet og satt på prøve 22. juli 2011. Jeg er glad for initiativet fra den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene og AUF. Utøyakaia knytter hendelsene i regjeringskvartalet og på Utøya sammen på en helt spesiell måte. Jeg er opptatt av at vi får på plass et lavmælt og verdig minnested som kan bidra til å hedre de døde, overlevende, hjelpemannskaper og frivillige. Jeg har tro på at vi nå skal få på plass en god og konstruktiv prosess, sier Sanner.

Til toppen