Avvikler reiseråd for land i sørlige Afrika

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

På bakgrunn av helsefaglige råd fjerner Utenriksdepartementet reiserådet som frarådet reiser som ikke er strengt nødvendige til Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mosambik, Namibia, Sør-Afrika og Zimbabwe.

Reiseråd for disse landene ble innført 26. november som følge av at smittevarianten omikron var oppdaget i flere land i det sørlige Afrika. Ifølge helsemyndighetene er det ikke lenger behov for spesifikke tiltak overfor disse åtte aktuelle landene ettersom omikron-varianten nå er oppdaget og utbredt i mange land, inkludert Norge. På bakgrunn av dette avvikler Utenriksdepartementet det pandemirelaterte reiserådet for disse landene med umiddelbar virkning.

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til Cabo Delgado i Mosambik på grunn av sikkerhetssituasjonen i provinsen.

Utenriksdepartementet minner om at det kan bli aktuelt med nye reiseråd dersom situasjonen krever det. Reiseråd opprettes, endres og avvikles etter en helhetlig og grundig vurdering av flere forhold, hvor konsekvenser av pandemien kan være én faktor. Pandemirelaterte reiseråd vil vurderes fortløpende i samråd med helsemyndighetene. 

Norske borgere som oppholder seg i utlandet oppfordres til å følge lokale smittevernstiltak og å følge utviklingen i lokale og internasjonale medier. Registrer deg på reiseregistrering.no eller i appen Reiseklar dersom du ønsker informasjon fra norske myndigheter.

Om UDs reiseråd: Utenriksdepartementets reiseråd - regjeringen.no

UDs reiseinformasjon: UDs reiseinformasjon - regjeringen.no

Om reiser under pandemien: Informasjon om utenlandsreiser og koronavirus - spørsmål og svar - regjeringen.no

Finn mer informasjon hos FHI: Råd og regler ved innreise til Norge - FHI