Etterlyser mindre byer til Attraktiv by-prisen

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

- Regjeringen vil ta hele landet i bruk, og det skal være mulig å leve gode liv uansett hvor du bor. Når vi nå starter opp årets jakt på Norges mest attraktive by eller sted, håper jeg at særlig mindre byer og steder melder seg på, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram.

Fra i dag er det mulig å nominere din by eller sted til konkurransen "Attraktiv by – statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling" for 2022.

Prisen skal belønne planlegging og gjennomføring av bærekraftig by- og stedsutvikling med høy kvalitet. Det er åttende gang prisen skal deles ut.

For å vise fram de flotte finalistene og vinnerne fra 2015 til 2021 er det i år laget en eksempelsamling som skal inspirerere andre. Her forteller de 21 finalistene og sju vinnerne hvordan de har jobbet for å skape levende, attraktive og bærekraftige byer.

- Eksempelsamlingen viser at det gjøres mye bra arbeid i hele landet for å skape attraktive steder å bo og jobbe. Gjennom årets Attraktiv by-pris håper jeg vi kan løfte fram enda flere eksempler på nettopp det, sier Gram.

En uavhengig jury, ledet av arkitekt Alexandria Algard velger ut vinneren som etter planen får besøk av kommunal- og distriksministeren i juni.

Send inn ditt forslag til hvem som fortjener prisen i løpet av februar. Alle kan nominere sin by eller sted på attraktivby.no fram til og med 27. februar.

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00