Geir Pollestad åpnet Norges stand på Grüne Woche

Landbruks- og matminister Geir Pollestad åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche i Berlin. På årets messe er produsenter og bedrifter fra regionene Nord Norge og Trøndelag på plass for servere det beste landet vårt har å by på av lokale mat- og reiselivsopplevelser.

– Norsk mat og matkultur blir en stadig viktigere del av reiselivsproduktene vi tilbyr. Den norske standen viser alle de besøkende noe av det beste av den trønderske og den nordligste landsdelen kan by på av gode opplevelser knyttet til mat, drikke og reiseliv. I år har vi også en tydelig profilering av samisk mat og reiseliv. Det er stor glede for meg å ønske dere alle hjertelig velkommen til åpningen av Norges stand på Internationale Grüne Woche i Berlin, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad i sin åpningstale i dag.

Norges Stand på Grüne Woche 2024.
Norges Stand på Grüne Woche 2024. Foto: Landbruks- og matdepartementet
Åpning
Landbruks- og matminister Geir Pollestad åpnet i dag den Norske standen på Grüne Woche i Berlin. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Arena for samarbeid og nyskaping

Næringslivsdelegasjonen som følger statsråden til Berlin og en rekke andre besøkende var til stede under messeåpningen. Norges deltakelse på Grüne Woche skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Messen er også en viktig arena for dialog og for utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringsgrenser. 

400 000 personer er ventet å besøke Messe Berlin, og 65 bedrifter fra de to norske regionene vil servere det beste landet vårt har å by på av lokale mat- og reiselivsopplevelser.

Samisk mat
Samisk mat og reiseliv profileres i år på Norges paviljong på Grüne Woche. Per Ivan og Pierra fra Kautokeino deltar på Nord-Norges stand. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin

– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.

Landbruks- og matminister Geir Pollestad delte ut plakett og diplom som det synlige beviset på at Havrekjeks fra Røra bakeri nå er en del av Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse.  

Deler ut pris.
Landbruks- og matminister Geir Pollestad tildelte Spesialitetsmerket til Røra bakeri under åpningen av Grüne Woche i Berlin. F.v. Daglig leder i Røra bakeri Frode Nergaard, landbruks- og matminister Geir Pollestad og adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sunqvist. Foto: Stiftelsen Norsk Mat

Under åpningen sa Pollestad:  "Røra bakeri representerer det beste av norsk lokalmattradisjon og innovasjon. Lokal havre, ristet og malt på egen mølle har en lang tradisjon på Inderøy. Det å ta familietradisjonen videre og utvikle nye produkter står det respekt av».

Se utstillerlistene fra: 

Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen på Grüne Woche i samarbeid med Innovasjon Norge og den norske ambassaden i Berlin.  

Grüne Woche i Berlin er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.

Pressekontakter:

Landbruks- og matdepartementet
Kommunikasjonssjef Ottar Løvik + 47 481 40 477
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227

Innovasjon Norge

Seniorrådgiver Herman Ringstad + 47 480 40 535

Internationale Grüne Woche, 19.01. - 28.01.2024

Messe Berlin: Norwegen, Stand nr. 160, hall 8.2,