Norge støtter trening og opplæring av ukrainsk personell på jagerfly

– Norge vil vurdere ulike måter å bidra til opplæring og trening av ukrainsk personell på jagerflyet F-16, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

USA og flere europeiske land har indikert at de stiller seg positive til opplæring og trening av ukrainsk personell på F-16.

– Regjeringen stiller seg positiv til et slikt initiativ. Sammen med allierte og partnere vurderer Norge nå hvordan vi kan bidra til opplæring og trening, sier Gram.

Norge har siden begynnelsen av krigen donert militært materiell til Ukraina. Donasjon av militært materiell er avgjørende for Ukrainas evne til å forsvare seg mot den russiske invasjonen.

– Regjeringen har prioritert donasjoner av militært materiell og støtte til Ukraina med høy effekt på kort sikt, gjennom for eksempel å donere NASAMS-luftvern, artilleri og artilleriammunisjon samt stridsvogner. Norge bidrar også tungt til trening og opplæring av ukrainsk personell, både i Norge og i utlandet. Det er viktig at vi fortsatt står sammen i støtten til Ukraina. Norge vil fortsette å støtte Ukraina mot de russiske invasjonsstyrkene så lenge det trengs, sier Gram.

 

Se oversikten her. Norsk støtte til Ukraina og nabolandene - regjeringen.no