Ny norsk støtte til korntransport fra Ukraina

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

– Korn fra Ukraina trengs i mange land der folk er rammet av sult. Norge har derfor støttet en ny korntransport ut fra Ukraina med 50 millioner kroner. Ukraina viser igjen at de er en pålitelig partner i arbeidet for global matsikkerhet, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Kornet er donert av Ukraina. Det vil bidra til å brødfø en sultende befolkning i både Sudan og Jemen. 

– Den norske støtten til korn fra Ukraina bidrar til at sultrammede mennesker i fattige land som Sudan og Jemen får mat. Det vil bidra til å lindre den internasjonale matkrisen verden står overfor i dag. Det er også viktig for Ukraina å få de store kornlagrene tømt og klargjort for neste sesong slik at kornproduksjonen holdes i gang, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim. 

Pengene til Korn fra Ukraina-initiativet går gjennom Verdens matvareprogram (WFP), som bistår i arbeidet med å transportere, bearbeide og distribuere kornet. 

– Jeg er glad for at Norge er med på å spleise for å sette i gang denne krevende og viktige korntransporten. Det er bra at kornavtalen ble forlenget, og gjør det mulig å få denne livsviktige maten ut av Ukraina. Nå er det avgjørende at avtalen blir respektert og gjennomført, sier Huitfeldt.