Utenriksministeren leder giverlandsmøte for Palestina

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt leder 22. september giverlandsmøtet for Palestina (AHLC) i New York.

På møtet deltar blant annet den palestinske statsministeren Mohammad Shtayyeh, den israelske utenriksråden Alon Ushpiz, EUs utenrikssjef Josep Borrell, Jordans utenriksminister Ayman Safadi, Sveriges utenriksminister Ann Linde, FNs spesialkoordinator for Midtøsten, Tor Wennesland og representanter fra øvrige medlemsland i AHLC.

Det har vært en viss framgang i det praktiske samarbeidet mellom palestinske og israelske myndigheter siden det forrige AHLC-møtet i Brussel 10. mai. Likevel står det palestinske folk og myndigheter overfor store politiske og økonomiske utfordringer. Situasjonen er spent og krevende. Det er stort behov for en politisk horisont og bedring av situasjonen for den palestinske befolkningen.

– For hvert år som går uten en politisk prosess mellom partene, svekkes muligheten for en to-statsløsning. Selv om det internasjonale samfunn fortsatt viser engasjement og støtter tiltak for en gjenopptakelse av forhandlinger og to-statsløsningen, er det i siste instans partenes ansvar å få prosessen i gang igjen, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Giverlandsgruppen for Palestina ble etablert i 1993 etter den første Oslo-avtalen, og har som mål å bygge palestinske institusjoner og styrke den palestinske økonomien som et ledd i arbeidet for å få på plass en to-statsløsning.

AHLC-møtet er i FNs hovedkvarter i New York fra 15:00 til 17:00 (lokal tid).

Det vil være en foto-mulighet på starten av møtet. Det er begrenset plass og fotografer som ønsker å være til stede må kontakte undertegnede.

Pressekontakt: kommunikasjonsrådgiver Ragnhild Haaland Simenstad (med på reisen), e-post: Ragnhild.Haaland.Simenstad@mfa.no, mobil: +47 91 71 74 59.