Statsminister Støre står bak talerstolen på Stortinget. Stortingspresidenten i bakgrunnen.

Statsministerens sikkerhetspolitiske redegjørelse i Stortinget

Tale/innlegg 13.06.2024

President, det er tidligere sitert fra denne talerstol, men det lar seg gjenta; statsminister Gunnar Knudsens ord fra 17. februar 1914: «Den politiske himmel, verdenspolitisk sett, er skyfri i en grad som ikke har vært tilfellet på mange år». Et halvt år senere brøt verdenskrigen ut. Knudsens ord viser at vi – etter beste evne – må forstå den tiden vi lever i, og innrette oss deretter.

Nærbilde av utviklingsminister Tvinnereim sittende ved møtebordet

Humanitært toppmøte med klar beskjed om å få slutt på lidelsene i Gaza

Nyhet 11.06.2024

– Bestillingen til alle oss som deltok på det humanitære toppmøtet for Gaza er klar, vi må finne løsninger som får slutt på lidelsene. På lengre sikt må vi være klare til å gjenoppbygge, sier utviklingsminister Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim.

Møtedeltakerne sitter langs et langt bord. Statsministeren nærmest ved enden.

Regjeringens digitaliseringsforum skal sette fart på digital og grønn omstilling

Pressemelding 11.06.2024

Statsminister Jonas Gahr Støre og digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung var vertskap for det første møtet i regjeringens nye digitaliseringsforum. Tema for møtet var regjeringens kommende digitaliseringsstrategi.

Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre med de andre partnerne i Ventetidsløftet

– Folk skal ha god helsehjelp, av høy kvalitet, når de trenger det

Nyhet 11.06.2024

Det første møtet i Ventetidsløftet til regjeringen ble avholdt mandag 11. juni. Her deltok helse- og omsorgsministeren sammen med Fagforbundet, Norsk Sykepleierforbund, Den norske legeforening, Delta, Psykologforeningen, Spekter, Virke, NHO Geneo og de regionale helseforetakene.

Nett-tv

Se sendingen her

Oslo Forum 2024: Fredsmegling mot alle odds

Pressemelding 07.06.2024

Omkring 100 fredsmeklere, beslutningstakere, eksperter og parter i konflikt fra hele verden samles på Oslo Forum 11. og 12. juni for å dele erfaringer fra fredsdiplomati og konfliktløsning. Utenriksminister Espen Barth Eide er vertskap for den årlige fredsmeglersamlingen utenfor Oslo. Du kan se åpningen i opptak her.

Forsvarssjefen, forsvarsministeren og statsministeren sitter på stoler sammen med andre gjester i Normandie.

80 år siden D-dagen

Nyhet 06.06.2024

Kongelige, presidenter, regjeringssjefer, veteraner og etterlatte var torsdag 6. juni samlet på Omaha Beach i Frankrike for å markere at det er 80 år siden D-dagen. Den dagen gikk allierte styrker i land i Normandie. Det var en avgjørende militæroperasjon i begynnelsen på slutten på andre verdenskrig.

Nyheter og pressemeldinger

Regjeringen Støre