Norge-EU-flagg

Spørsmål og svar om fornybardirektivet

Artikkel 03.07.2024

Regjeringen jobber med å vurdere om EUs fornybardirektiv fra 2018 skal innføres i norsk rett. Fornybardirektivet er en del av Ren energi-pakken som ble vedtatt i 2018 og 2019 og som støtter opp om EUs mål på energi- og klimaområdet. Direktivet ble revidert i 2023, men endringene fra 2023 tas det ikke stilling til nå. Her finner du svar på noen aktuelle spørsmål om fornybardirektivet fra 2018.

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna

Regjeringen øker minstesatsene for arbeidsavklaringspenger og uføretrygd

Pressemelding 30.06.2024

Fra 1. juli 2024 øker regjeringen minstesatsene for arbeidsavklaringspenger (AAP), uføretrygd og kvalifiseringsstønad. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna understreker at dette er et grep for å gi folk bedre råd og mer trygghet i hverdagen.

Ung mann ligger i stol på tannlegekontor, en tannlege og tannpleier står bak ham

Unge voksne får billigere tannhelsehjelp

Nyhet 01.07.2024

Unge voksne i alderen 21-24 år, personer med rusmiddellidelser og innsatte i fengsel får fra 1. juli lovfestede rettigheter i tannhelsetjenesteloven.

Fasaden til Nationaltheatret med pridebanner og innpakkede statuer foran hovedinngangen.

Utredning fra Statsbygg om det videre arbeidet med rehabiliteringen av Nationaltheatret

Pressemelding 28.06.2024

– Nationaltheatret har fra starten av vært med på å forme det norske teaterlandskapet og har vært en ledende kunstinstitusjon som har knyttet til seg landets fremste kunstnere og internasjonale stjerner. Mitt mål er at Nationaltheatret beholder denne posisjonen også i fremtiden, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Arkona havvindpark i Tyskland

Høyring av støtteordning for flytande havvind

Pressemelding 28.06.2024

Energidepartementet har i dag sendt på høyring eit forslag til støtteordning for flytande havvind i områda Vestavind B og Vestavind F, inkludert Utsira Nord. Høyringa er eit krav etter statsstøtteretningslinjene og er dermed ein føresetnad for å få notifisert statsstøtte til havvind i desse områda.

Utvalgsleder Camilla Selman overleverer NOUen til statsråd Karianne Tung

La fram forslag til ny datadelingslov

Pressemelding 26.06.2024

Forslag til ny lov om datadeling skal gjøre det enklere for næringslivet, forskere, presse og andre å finne og ta i bruk offentlige data til å lage nye produkter, tjenester og løsninger.

Nyheter og pressemeldinger

Regjeringen Støre