Personvernpolitikk på regjeringen.no

Regjeringen.no er en portal for statsministerens kontor (SMK) og departementene sine hjemmesider. SMK og departementene har egne redaksjoner med et selvstendig ansvar for sine sider på regjeringen.no. SMK har det redaksjonelle ansvaret for tjenestens portalforside, samt for informasjon om sittende og tidligere regjeringer. Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) har koordinerende ansvar for drift og utvikling av nettstedet og redaktøransvar for alle fellessider. Denne personvernserklæringen gjelder de deler av tjenesten som DSS har ansvaret for samt som retningslinjer for departementenes sider.

Automatisk lagring av informasjon

Regjeringen.no benytter som de fleste andre nettsteder informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenesten vår skal virke best mulig for deg som bruker. Dette medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg, men du kan når som helst avslå å samtykke i lagring av informasjonskapsler.

Følgende innformasjonskapsler benyttes på regjeringen.no:

  • "NRUM" og "JSESSIONID": Tredjeparts informasjonskapsler fra NewRelic. Vi bruker NewRelic til teknisk monitorering av regjeringen.no. Se NewRelic sin personvernpolitikk

  • "_ga" og "_gat": Tredjeparts informasjonskapsl som blir brukt til å hente statistikk om hvordan besøkende benytter nettstedet. Regjeringen.no bruker analyseverktøyene Google Analytics og Google Tag Manager. Regjeringen.no bruker anonymizeIp både for GA og GTM og datainnsamling for annonseringsfunksjoner er slått av.

  • "ASP.NET_SessionId": Sesjonsinformasjonskapsel som er nødvendig for at nettstedet skal fungere, og blir definert når siden lastes. Informasjonskapselen blir slettet når du lukker nettleseren.

  • "_visual_swf_referer", "uuid", "session_referer", "untrusted_user_icon", "untrusted_user_name", "untrusted_admin_p", "untrusted_user_p", "untrusted_visitor_p","untrusted_user_id" "ad_session_id": Tredjeparts informasjonskapsler som blir brukt til å hente statistikk om hvordan besøkende benytter video på nettstedet. Regjeringen.no bruker videotjenesten 23 Video. Se 23 Video sin personvernpolitikk 

Din nettleser sender også automatisk opplysninger til regjeringen.no sine servere hver gang du ber om å få vist en side. Dette er for eksempel opplysninger om hvilken nettleser og -versjon du bruker og din internettadresse (ip-adresse). For hver side som vises, lagres i tillegg opplysninger om dato og tid, hvilken side du kom fra, hvilken side du er på, osv.

Ingen av disse opplysningene blir brukt til å identifisere enkeltpersoner. Vi bruker disse opplysningene til å generere en samlet statistikk som blant annet viser hvilke sider som er mest populære og hvilken informasjon brukerne søker. Statistikken er et redskap til å forbedre våre tjenester til deg som sluttbruker.

Alle data er DSS sin eiendom.

E-postvarsling

På regjeringen.no kan du abonnere på nyhetsvarsling på e-post. Fra siden du vil abonnerer på, registrerer du deg med din e-postadresse. Hver gang det publiseres nytt innhold på siden som du har registrert deg på, får du beskjed om dette via e-post.

Opplysningene som registreres benyttes kun til e-postvarsling. Det er kun administratorer som får tilgang til opplysningene. Dersom du melder deg av e-postvarslingen, blir e-postadressen din slettet.

E-postutsending håndteres av systemet Mailgun. Tjenesten lagrer kun metadata for sporbarhet og feilretting, ikke innholdet i e-postene. Metadataene slettes etter 14 dager.

E-post, skjemaer og deltagelse

Alle elektroniske henvendelser hører normal sett inn under arkivloven med forskrifter og vil omfattes av innsynsretten etter offentlighetsloven. Dette innebærer at e-poster, skjemaer og deltagelse i nettmøter og blogger derfor vil kunne bli tilgjengelig for alle som ber om å få det.

Del/tips-tjenesten

Regjeringen.no sin Del/tips-tjeneste kan brukes til å videresende tips eller til å dele artikler fra regjeringen.no. på en del sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Om du benytter send-videre-funksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre. Dette foregår automatisk. 

Høringer

Du kan sende høringssvar som privatperson eller som virksomhet/organisasjon (fylkeskommune, kommune, offentlig organ, fagforening etc.). Ved innsendingen oppgir du ditt eller virksomhetens navn og en e-postadresse. Bekreftelse på mottatt høringssvar blir sendt til denne e-postadressen. Ved eventuelle tekniske feil eller andre problemer knyttet til høringssvaret, vil departementet ta kontakt med denne e-postadressen.

Ethvert høringssvar regnes som saksdokument (offentlighetsloven § 4). Det blir journalført og saksbehandlet på samme måte som andre saksdokumenter i forvaltningen. Departementet vil ikke besvare eller kommentere høringssvar. Høringssvar vil bli publisert på regjeringen.no.

Hvordan avvise informasjonskapsler

På Nettvett.no kan du lese om hvordan du kan stille inn nettleseren din for å akseptere eller avvise informasjonsskapsler. Om informasjonskapsler på Nettvett.no