Innovasjon Norge deler hvert år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. 11 regionale vinnere er kåret så langt.
Alle de regionale vinnerne har skapt arbeidsplasser med utgangspunkt i gårdsbruket, de inspirerer, bruker nye råvarer eller introduserer nye produksjonsmåter. De er opptatt av bærekraft og dyrevelferd, og knytter bånd mellom landbruket og resten av samfunnet. Det er nye samarbeidsformer og sirkulærøkonomi. Det er innovasjon og gode smaker.
Les mer om de regionale vinnerne:
Vinnerne med sønner.
Foto: Mathilde Sæthre
Vinnerne Kristoffer Emil Ueland og Georg Fredrik Ueland fra Nyyyt, Stortingsrepresentant Geir Pollestad og leder for Innovasjon Norge i Rogaland, Kari Holmefjord Vervik.
Foto: Innovasjon Norge
Oversiktsbilde av Øyna Kulturlandskapshotell.
Foto: Øyna
Siri Mittet og Konrad Sachman, flankert av byråd for næring og eiendom i Oslo, Victoria Marie Evensen til venstre, og juryleder og leder for Innovasjon Norge i Oslo og Viken, Kristin Willoch Haugen til høyre.
Foto: Innovasjon Norge
Margit Dale.
Foto: Frode Verpe
Grøntproduksjon og rikt aktivitetstilbud på garden Oppistua Øye.
Foto: Camilla Nanseth, Nanseth Media
Leder for Innovasjon Norge Vestland Nina Broch Mathiesen, leder for Siderklynga Kjetil Widding, styreleder i Siderklynga Asbjørn Børsheim og Olav Bleie i Alde Sider AS.
Foto: Innovasjon Norge
Kathrine Kleveland, stortingsrepresentant for Vestfold Senterparti delte ut prisen til vinner Tore Jardar Virgenes. Til høyre står leder for Innovasjon Norge Vestfold og Telemark, Anniken Fægri Damm-Larsen.
Foto: Innovasjon Norge
Liv Ragnhild Heier og Alexander Du Rietz.
Foto: Innovasjon Norge
Foto: Nedre Skinnes Gård
Jan Erik Ottestad.
Foto: Kvæfjord Matkultur
Bedriftsutviklingsprisen tildeles de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.
Hvert år blir det kåret en vinner i hver region som får 50 000 kroner.
De regionale vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.