Regjeringen åpner ni nye tjenestesteder for politiet i år

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Senterpartiet og Arbeiderpartiet varslet i Hurdalsplattformen en styrkning av det lokale politiet. Nå er justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl klar med ni nye tjenestesteder som åpner allerede i år. Dette er første steg i regjeringen sin nye lokalpolitiplan.

– Regjeringen vil sikre trygghet og tilgjengelige tjenester for folk i hele landet. I år får ni kommuner nye tjenestesteder for politiet. I løpet av det neste året vil vi legge frem en ny plan for å styrke polititjenester nær folk, inkludert ytterligere tjenestesteder, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

De nye tjenestestedene er allerede finansiert med nye bevilgninger i statsbudsjettet, så de vil ikke gå på bekostning av andre deler av politiet.

– Flere tjenestesteder vil sikre at folk i hele landet får tilgang til polititjenester nær seg. Et synlig politi gir økt trygghet i lokalsamfunn i bygd og by i hele Norge, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

I tillegg til de ni tjenestestedene som etableres i 2023, åpnet regjeringen en politistasjon ved Magnormoen i juni 2022. Oslo politidistrikt varslet også i november at det etableres en egen politipost på Tøyen torg. 

– Regjeringen har også besluttet å styrke tjenestestedet i Seljord med fire årsverk og på Hitra med to årsverk. Kommunene er ikke fornøyd med dagens situasjon, og ønsker å styrke bemanningen for å få mer politi lokalt. Det har regjeringen valgt å lytte til, sier Justis- og beredskapsminister Emile Enger Mehl (SP).

Kommuner som får nye tjenestesteder i 2023:

Engerdal (Innlandet politidistrikt)

Hvaler (Øst politidistrikt) Kun sommersesong.

Meråker (Trøndelag politidistrikt)

Oslo (Mortensrud i Oslo politidistrikt)

Salangen (Troms politidistrikt)

Sandefjord (Torp i Sør-Øst politidistrikt)

Sigdal (Sør-Øst politidistrikt)

Steigen (Nordland politidistrikt)

Stranda (Møre og Romsdal politidistrikt) kun sommersesong

Politiet bestemmer konkret lokalisering i samråd med kommunen.

 

 

 

Redigert 12.01.2023: Endret «felles svensk-norsk politistasjon» til «politistasjon».

Den midlertidige politistasjonen på Magnormoen åpnet 21. juni 2022. Den er norsk og er i drift til den planlagte felles svensk-norsk politistasjonen er ferdig bygd.