Ot.prp. nr. 75 (2000-2001)

Om lov om organisert kampaktivitet som tillater knockout

Til innholdsfortegnelse

7 Økonomiske og administrative konsekvenser

Lovforslaget kan få økonomiske og/eller administrative konsekvenser for politiet, helsevesenet og den som driver kampidrett eller organisert kampaktivitet som tillater knockout.

Dagens lov av 12. juni 1981 nr. 68 om forbud mot profesjonell boksing ser ikke ut til å ha medført spesielle økonomiske eller administrative konsekvenser for politiet.

Den politimessige oppfølgingen av den nye loven vil være særlig aktuell i en startfase etter at loven eventuelt er innført. Politiets oppmerksomhet vil i første omgang være påkrevet i allerede etablerte miljøer for kampaktivitet og i miljøer hvor det er kultur for utvikling av slik aktivitet.

Politiets innsats må utføres innenfor de ordinære rammene, og må avveies i forhold til politiets øvrige oppgaver.

Organisert kampaktivitet vil være forholdsvis enkelt å oppdage, da lovforslaget ikke omfatter kampaktivitet i uorganiserte former. Det kan imidlertid forekomme organisert kampaktivitet i lukkede miljøer, noe som det eventuelt vil kreve ressurser å avdekke.

For etablerte kampidrettsorganisasjoner betyr lovforslaget at virksomheten må reguleres innenfor gjeldende sikkerhetsbestemmelser. Dette kan medføre at enkelte konkurranser i regi av internasjonale kampidrettsorganisasjoner ikke kan utføres i Norge. For norske utøvere som ønsker å delta i aktivitet som ikke tilfredsstiller krav til godkjenning, innebærer forslaget at slik aktivitet ikke tillates gjennomført i Norge.

De av dagens kampidrettsorganisasjoner som gjennom lovforslaget blir forhindret fra å gjennomføre internasjonale mesterskap i henhold til et internasjonalt kampreglement i Norge, vil sannsynligvis tape inntekter. Internasjonale mesterskap er ofte attraktive for publikum og således inntektsbringende.