Matsvinn
Å forebygge og redusere matsvinn er viktig for en bærekraftig utvikling. På verdensbasis blir omtrent en tredel av maten som produseres, ødelagt eller kastet. Matsvinn bidrar til nesten ti prosent av de globale menneskeskapte utslippene av klimagasser.
![Matavfall. Foto: Landbruks- og matdepartementet Matavfall](/globalassets/departementene/lmd/mat/diverse/matavfall-matsvinn11-16x9-f-lmd.jpg?preset=OneColumn&v=1672333949)
No kjem regjeringa med eiga matsvinnlov – mindre mat skal kastast
Føremålet med forslaget til lova om førebygging og reduksjon av matsvinn er å betra ressursutnyttinga i verdikjeda for mat ved å hindra at mat går ut or verdikjeda.
![Diverse grønnsaker. Foto: Urbant landbruk Diverse grønnsaker.](/globalassets/departementene/lmd/mat/diverse/diverse-gronsaker-f-urbant-landbruk.jpg?preset=OneColumn&v=−1876145910)
Styrker arbeidet mot matsvinn
Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn skal sikre at Norge halverer matsvinnet innen 2030.
![Foto: Konsis Illustrasjon av mat som går rett i søppelkassen.](/contentassets/cc60f7b9ba0c4e658ee583081dccfa2a/soppelkasse.png?preset=OneColumn&v=136825527)
Bransjeavtale om reduksjon av matsvinn
Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn skal sikre at Norge halverer matsvinnet innen 2030.