Sandra Borch åpnet Norges stand på Grüne Woche

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Landbruks- og matminister Sandra Borch åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche i Berlin. På årets messe er produsenter og bedrifter fra regionene Fjord-Norge og Trøndelag på plass for servere det beste landet vårt har å by på av lokale mat- og reiselivsopplevelser.

– Det er, og skal være, et kvalitetsstempel å bli valgt ut som utstiller til den norske standen på Grüne Woche. Her i Tyskland, et av våre viktigste markeder i utlandet, skal utstillerne representere Norge og regionen sin. Her kan vi teste egne produkter, knytte internasjonale kontakter og vinne erfaring slik at vi kan bli enda bedre i en sterk, internasjonal konkurranse. I tillegg vil det å delta på den norske standen gi grunnlag for gode norske nettverk på tvers av fagområder, landsdeler og interessefelt, sa landbruks- og matminister Sandra Borch i sin åpningstale i dag.

Offisiell åpning av Borch
Landbruks- og matminister Sandra Borch åpner Norges stand på årets Grüne Woche. Foto: Vidar Alfarnes
Kokk Erlend Stueland fra Buer gard i Odda, Wenche Andersen TV2 og landbruks- og matminister Sandra Borch på FjordNorges stand.
Kokk Erlend Stueland fra Buer gard i Odda, Wenche Andersen, TV2 og landbruks- og matminister Sandra Borch på FjordNorges stand. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Viktig arena

Næringslivsdelegasjonen som følger statsråden til Berlin og en rekke andre besøkende var til stede under messeåpningen. Norges deltakelse på Grüne Woche skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Messen er også en viktig arena for dialog og for utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringsgrenser.   

Osteminister med smaksprøver til publikum
Osteminister med smaksprøver til publikum. Foto: Vidar Alfarnes
Frisk handel hos Lillian K. Stuenes og Roy Inge Bergli fra Liverten
Frisk handel hos Lillian K. Stuenes og Roy Inge Bergli fra Liverten Foto: Vidar Alfarnes
Bodil Kvame forteller om livet som siderprodusent i Ryfylke.
Bodil Kvame forteller om livet som siderprodusent i Ryfylke. Foto: Vidar Alfarnes

Spesialitetsmerke til tre nye produkter

– Det å produsere mat og drikke over hele landet basert på ressursene vi har, er kanskje den mest bærekraftige matproduksjonen vi har. Spesialitetsmerket henger høyt og er en veiviser til de beste lokal produktene.  Etter to år med avlyste arrangementer og manglende muligheter til å vise frem kvaliteten og matmangfoldet turistene møter når de kommer til Norge, så er det flott å presentere tre helt unike lokalmatprodusenter med matprodukter av høy kvalitet, sa Sandra Borch i dag da hun delte ut tre nye Spesialitetsmerker.

  • Ingunn og Johan Anstenrud fra Den Sorte Havre fikk Spesialitetsmerke for Havreris.
  • Silje Lee Knutsen fra Storfjord Iskrem fikk Spesialitet for sin Hasselnøtt-iskrem av geitemelk.
  • Siri og John Lea fra Ystepikene fikk Spesialitet for sin Jærsk Havsletteost.
Vinnerne av Spesialitetsmerket.
Vinnerne av Spesialitetsmerket. Fra.v.: Johan og Ingunn Anstenrud fra Den Sorte Havre, Silje Lee Knutsen fra Storfjord Iskrem, landbruks- og matminister Sandra Borch, Siri og John Lea  fra Ystepikene og Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat. Foto: Vidar Alfarnes

Kontaktpersoner i Landbruks- og matdepartementet: 
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227.  

Internationale Grüne Woche, 20.01. - 29.01.2023
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 160, hall 8.2, 
Messedamm 22, D - 14055 Berlin