Øyvind Johnson

Fagdirektør i avdeling for eierskap i høyere utdanning og forskning, seksjon for styring.

Bilde av Øyvind Johnson
Foto: Ilja C. Hendel

Bakgrunn

Jeg er en engasjert statsviter med lang erfaring som prosjektleder, byråkrat og konsulent. Utdanning har alltid inspirert meg og KD gir meg anledningen til å bidra positivt på min måte. 

Jeg jobber i KD fordi jeg trives i spenningsfeltet mellom politikk og administrasjon og fordi jeg synes det er gøy å arbeide med dagsaktuelle spørsmål på et område jeg brenner for. I tillegg er det mange fine mennesker i KD som jeg trives å samarbeide med. 

Min arbeidshverdag

Mitt hovedarbeidsfelt er høyere utdanning og forskning. Her håndterer jeg mange ulike saker knyttet til eierstyring. Problemstillingene er mange, og oppgavene varierte. Alt fra koronahåndtering, styreoppnevninger, etatsstyringsmøter, taleskriving, utredninger og presentasjoner. Det fine med arbeidet i departementet er at vi hele tiden arbeider med dagsaktuelle problemstillinger som må håndteres, det er meningsfullt – og det er læring hele dagen.

Tips til studenter og jobbsøkere?  

Vær nysgjerrig og engasjert ved siden av studiene. Bry deg om samfunnet og finn en fin plass hvor du kan bidra med ditt! Hvis du i tillegg er en god kollega, er KD et sted for deg!