Vilde Øyvindsdatter Askautrud

Rådgiver i avdeling for videregående opplæring, fagskole og kompetansepolitikk, seksjon for analyse og budsjett.

Vilde Øyvindsdatter Askautrud
Foto: Ilja C. Hendel

Bakgrunn

Jeg har en bachelor i sammenliknende politikk fra UiB og en master i statsvitenskap fra UiO. Jeg kom rett fra studiet til KD, men ved siden av studiene jobbet jeg blant annet som servitør, vitenskapelig assistent og studentpraktikant ved den norske FN-delegasjonen i New York. Jeg har lenge hatt en stor interesse for politikk og samfunn, og synes det virket kjempespennende å jobbe i KD – tett opp mot de politiske beslutningsprosessene. KD har i tillegg et viktig samfunnsoppdrag og et sterkt faglig miljø.

Min arbeidshverdag

Dagene mine er veldig varierte. Jeg jobber primært med statsbudsjettet og tilskudd til private skoler og folkehøgskoler. Enkelte dager er hektiske, hvor det for eksempel kommer inn mediehenvendelser med korte frister. Andre dager har jeg god tid til å lese gjennom rapporter eller forberede saker. Mye av jobben vi gjør krever samarbeid både innad i seksjonen og i avdelingen, men også på tvers av ulike avdelinger. I KD er folk heldigvis opptatt av kunnskapsdeling, noe jeg nyter godt av som (fremdeles relativt) nyutdannet!  

Bruk av faglig bakgrunn i jobben

Gjennom studier og jobb har jeg fått mye erfaring med å produsere og lese tekst både på norsk og engelsk. Dette kommer veldig godt med i en saksbehandlerjobb.

Tips til studenter og jobbsøkere?

Jeg tror det er viktig å være nysgjerrig og engasjert, og at det veier positivt om man har gjort noe ved siden av studiene. Om det så er gjennom verv, deltidsjobb («relevant» eller ei), studentpolitikk eller idrettslag.