Ernæring og mattrygghet

Maten og vannet i Norge skal være helsemessig trygg. Forbrukerne skal ha god tilgang til sunn og god mat som er enkel å velge.

Tre gulrøtter ligger på en grønn plen, en sløyfe med tallet 1 ligger ovenfor

Nominasjon til kosthaldsutmerkingar er open

Nyheit 10.09.2025

Sidan 2020 har ti aktørar frå matvarebransjen fått utmerkingar for sine bidrag til eit sunnare kosthald. No kan bransjen nominere kandidatar til utmerkingar for 2025.

Bildet viser et nærbilde av flere lukkede drikkebokser i aluminium. Boksene er tett plassert ved siden av hverandre, og fokuset er på de skinnende sølvfargede bokstoppene med åpningsmekanismer. Noen av boksene har en mørk farge, mens andre reflekterer lyset, noe som gir en glansfull effekt.

Regjeringen innfører 16-års aldersgrense på salg av energidrikk

Nyhet 22.08.2025

Regjeringen innfører en forskriftsfestet 16-års aldersgrense på salg av energidrikk. Aldersgrensen vil tre i kraft fra 1. januar 2026.

Bildet viser en hånd i hvit latexhanske som holder en sprøyte med grønn væske. Sprøyten injiserer væsken inn i en moden aprikos som henger på et tre. Bakgrunnen er uskarp med grønne blader og lys fra solen som filtreres gjennom trærne.

Effektive kosthaldstiltak

Artikkel 24.04.2024

Genmodifisert mat er næringsmiddel som består av, inneheld, eller er framstilt ved hjelp av planter, dyr eller bakteriar som har fått endra arveeigenskapane sine ved hjelp av genteknologi.

Nærbilde av en skjært kiwi-frukt

Intensjonsavtale for eit sunnare kosthald

Artikkel 26.03.2025

Matvarebransjen (næringsorganisasjonar, mat- og drikkeprodusentar, daglegvarehandelen og serveringsbransjen) og Helse- og omsorgsdepartementet har sidan 2016 hatt ein intensjonsavtale for eit sunnare kosthald. Hensikta med avtalen er at aktørane skal samarbeide om å gjere det enklare for forbrukarane å velje sunt.

Relaterte tema

Kontakt

Folkehelseavdelingen

Telefon: 22 24 87 01
Adresse: Postboks 8011 Dep, 0030 Oslo
Besøksadresse: Teatergata 9, Oslo