Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Barbados - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Cuba

De fleste reiser til Barbados gjennomføres uten større problemer eller utfordringer. Nordmenn som reiser til Barbados oppfordres til å ha en gyldig reiseforsikring. Det er nå orkansesong i Karibia (fra juli – november). Det gis normalt sett ikke reiseråd i sammenheng med naturkatastrofer.

Snarveier:

Utbrudd av zikafeber.

Sikkerhet

De fleste reiser til Barbados går trygt og uten spesielle problemer, men reisende bør være på vakt og ta fornuftige forholdsregler.

Kriminaliteten er relativt lav. Risikoen er størst i høysesongen for turisme (desember-april). Mindre tyveri forekommer oftest, i sjeldne tilfeller rapporteres det om også om mer voldelige episoder. Det anbefales å kle seg «enkelt», og ikke vise synlige tegn til velstand dersom man forlater hotellområdet. Vær spesielt forsiktig etter mørkets frembrudd; det anbefales å ikke gå alene og unngå dårlig belyste områder. Man bør til enhver tid sikre sine personlige eiendeler og dokumenter. 

Terrortrusselen ansees som lav i Barbados.

Orkansesongen er fra juli til november. Under regntiden (juni til oktober) kan det også være fare for oversvømmelser.

Det er risiko for jordskjelv i Karibien. I forkant av et jordskjelv kan det være lurt å ha tatt sine forholdsregler og være forberedt på hvordan man best bør reagere.

Orkaner: Ved orkaner oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg er National Hurricane Center så vel som lokale medier en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Det er helt nødvendige å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner kan det oppstå perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet, og telenettverk og skader på veier og bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan i noen tilfeller være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Utenriksdepartementet gir normalt ikke reiseråd i sammenheng med naturkatastrofer.

Reiseregistrering: Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Karibia oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Det vil gjøre det lettere for ambassaden å få tak i deg i tilfelle en krise- eller katastrofesituasjon skulle oppstå.

Du bør være oppmerksom på at de fleste turoperatørene som tilbyr ekskursjoner, vannsport, jeep, ridning, etc. ikke er forsikret, og du bør derfor forvisse deg om vilkårene i din forsikring før du eventuelt gjennomfører slike aktiviteter.

Norge er representert ved et honorært konsulat i Brigdetown i Barbados. Ansvarlig norsk ambassade for Barbados er Den norske ambassaden i Havanna, Cuba. Kontaktinformasjon til konsulatet finnes her.

I tilfelle krise eller nødsituasjon bes publikum om å kontakte Den norske ambassaden i Havanna:
Den norske ambassaden i Havanna
Calle 21 #307 e/ H e IVedado
Cuidad de La Habana
Cuba
Tlf.: +53 7 842 7100
Tlf. fra Norge: 23 95 23 00
E-post: emb.havana@mfa.no

Ambassadens åpningstider er mandag til torsdag fra 08:30 til 16:30 og fredag fra 08.30 til 14.00.

Utenfor ambassadens åpningstid kan UDs døgnoperative senter kontaktes: Tlf: +47 23 95 0000 E-post: UDops@mfa.no


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn reiser visumfritt til Barbados for kortere opphold på inntil 30 dager. Det er mulig å forlenge oppholdet (til sammen seks måneder) ved å kontakte lokale immigrasjonsmyndigheter. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter utreise og at man kan bli bedt om framlegge hjemreisebillett.  For andre typer visum ta kontakt med Barbados ambassade i Brussel. Utreiseavgift på 55 BBD er vanligvis inkludert i flybillett.


Helse

Denguefeber kan forekomme hele året. Man bør derfor ta forholdsregler for å unngå å mygg – og insektbitt. Reisende bør ta vanlige forholdsregler for å unngå å bli eksponert for hiv/aids.

Reisende bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske området. For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.  


Praktisk informasjon

Valutaen på Barbados er barbadiske dollar (BBD).  1 USD = 2 BBD (per 01.05.2018), 1 NOK = 0.25 BBD (per 01.05.2018). Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste hoteller, restauranter, butikker og firmaer. 

Strømnettet er på 115 V

Det er generelt gode telefon- og internettforbindelser i Barbados.
Landskode for å ringe til Barbados er + 1-246

Nødnummer - Politi: 311/(1-246) 430 7100, Brann: 311.

Normale åpningstider - Offentlige kontorer: 08:15-16:30 mandag til fredag. anker: 08:00-15:00 mandag til torsdag og fredag fram til 17:00.

Offentlige fridager - 1. januar (nyttårsdag), 21. januar (Errol Barrow-dagen), Langfredag og 1. påskedag, 28. april (nasjonalheltenes dag), 1. mai (arbeidernes dag), 2. pinsedag, 1. august (frigjøringsdagen), 3. august (Kadooment Day), 30. november (uavhengighetsdagen), 1. og 2. juledag

Norge ligger seks timer foran Barbados (GMT -4).

Klimaet på Barbados er tropisk. Orkansesongen er fra juni til november og tørketiden er fra januar til juni. Gjennomsnittstemperaturen ligger mellom 24 og 28 grader.

Det offisielle språket i Barbados er engelsk. I tillegg snakkes den lokale dialekten bajansk.

Man bør være oppmerksom på at det er forbudt å ikle seg kamuflasjeklær.
Homofili er forbudt i Barbados.

Til toppen