Dominica - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Cuba

Internasjonal flytrafikk er gjenåpnet. Avhengig av utreiseland og reisehistorie kan de reisende bli pålagt å gjennomføre karantene og/eller fremvise PCR-test ved ankomst. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med Dominicas konsulat i Stockholm.

Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort, må du melde tapet til lokalt politi på Dominica og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside.

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg raskt. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Se avsnittet for «Helse» for innreiseregler knyttet til covid-19-pandemien.

Trafikk: Man kjører på venstre side av veien.

Terrortrusselen vurderes som lav.

Koronavirus (covid-19): Myndighetene har innført en rekke tiltak for å begrense smitten av koronaviruset, inkludert nye retningslinjer for inn- og utreise.

Avhengig av utreiseland og reisehistorie kan reisende bli pålagt å gjennomføre karantene og/eller fremvise PCR-test ved ankomst. Dersom man må ta ny PCR-prøve ved ankomst og denne er positiv, vil vedkommende bli fraktet til et sykehus eller et statsautorisert oppholdssted for videre testing og observasjon. Den reisende vil selv være ansvarlig for kostnader som dette medfører. Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg i landet og følge med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen.

Alle reisende som ankommer landet må fremvise negativ PCR test tatt i løpet av de siste tre dager. Det kreves også et utfylt helseskjema som må fylles ut og levers 24 timer før innreise. For oppdatert informasjon om hva som påkreves se Travel protocols for Dominica.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider.  Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om utenlandsreiser og koronavirus.

***

Dengue kan forekomme hele året. Det anbefales at norske reisende tar forholdsregler for å unngå mygg- og insektbitt. Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.

Kriminalitetsraten vurderes som lav. Kortsvindel, lommetyveri og overfall er den mest vanlige formen for kriminalitet som kan ramme turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det også om mer voldelige episoder.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til lokalt politi på Dominica.

I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia. Det er nødvendig å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer, oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle jordskjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Norske borgere som oppholder seg på Dominica oppfordres til å registrere seg registrere seg på reiseregistrering.no.

Dersom man befinner seg i en krise eller nødsituasjon bes nordmenn om å kontakte den norske ambassaden i Havanna, eller Utenriksdepartementets døgnoperative senter i Oslo. Du kan alltid nå UDs operative senter på tlf.: +47 23 95 00 00 eller per e-post: UDops@mfa.no.

Myntenhet: Østkaribisk dollar (XCD) er den offisielle valutaen. 1 XCD tilsvarer 3,06 NOK.

Uttak i minibank og bruk av kredittkort: Kortsvindel kan forekomme.

Klima: Klimaet er subtropisk, med regntid fra mai til oktober. Temperaturene er stabile, med en gjennomsnittstemperatur på 24-26 grader hele året. Luftfuktigheten er relativt høy, særlig på ettermiddagene fra juni til november.

Landkode for å ringe til Dominica: + 1 (767)

Nødnummer: 999

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00, e-post: UDops@mfa.no

For kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i Roseau, vennligst se nettsiden Norge i Dominica.  

Ansvarlig norsk ambassade for Dominica er den norske ambassaden i Havanna

Ansvarlig ambassades hjemmeside

Ambassadens adresse: Calle 21 #307 e/H e I, El Vedado, La Habana, Cuba.
Ambassadens telefonnummer: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300
Ambassadens e-post: emb.havana@mfa.no

Dominica. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein
Dominica