Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Dominica - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Cuba

Internasjonal flytrafikk er gjenåpnet. Fjorten dagers karantene ved ankomst er påkrevd. Det kan også bli etterspurt at reisende fremviser negativ PCR-test ved ankomst. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 19. SEPTEMBER - FORTSATT GYLDIG

Reiseråd for alle land

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og områder/regioner i Norden samt land i EØS/Schengen-området:

I Danmark: Grønland. I Sverige: Blekinge, Gotland, Kalmar, Norrbotten, Södermanland, Värmland, Västerbotten, Västernorrland. I Finland: Alle regioner med unntak av Etelä-Savo/Södra Savolax. Island. Kypros, Latvia, Liechtenstein og Litauen. Disse landene og regionene/områdene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning.

Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.

Mer informasjon om smittevernkriterier og kart finnes på Folkehelseinstituttets nettsider.

Dette reiserådet gjelder til og med 1. oktober. 

Snarveier:

Sikkerhet

I forkant av valget 6. desember har det vært flere demonstrasjoner på Dominica, og ved enkelte av disse har det blitt brukt våpen og tåregass. Demonstrantene har ved ett tilfelle blokkert veiene til hovedflyplassen Douglas-Charles med brennende bildekk, og flere flyvninger har som følge av dette blitt kansellert. Det er uklart hvordan situasjonen vil utvikle seg fremover.

Reisende bes utvise særlig forsiktighet, og unngå å oppholde seg i nærheten av demonstrasjoner.

Vær spesielt forsiktig etter mørkets frembrudd; det anbefales å ikke gå alene og unngå dårlig belyste områder. Man bør til enhver tid sikre sine personlige eiendeler og dokumenter.

Terrortrusselen ansees som lav i Dominica.

Under orkansesongen (juni til november) er Dominica utsatt for sterke stormer. Under regntiden kan det være fare for oversvømmelser. Jordskjelv kan også forekomme.

Orkaner: Ved orkaner oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg er National Hurricane Center så vel som lokale medier en nyttig kilde til oppdatert informasjon.  

Det er helt nødvendige å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner kan det oppstå perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet, og telenettverk og skader på veier og bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan i noen tilfeller være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Utenriksdepartementet gir normalt ikke reiseråd i sammenheng med naturkatastrofer.

Reiseregistrering: Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Karibia oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Det vil gjøre det lettere for ambassaden å få tak i deg i tilfelle en krise- eller katastrofesituasjon skulle oppstå.

Du bør være oppmerksom på at de fleste turoperatørene som tilbyr ekskursjoner, vannsport, jeep, ridning, etc. ikke er forsikret, og du bør derfor forvisse deg om vilkårene i din forsikring før du eventuelt gjennomfører slike aktiviteter.

Norge har for øyeblikket ikke konsulat i Dominica. Ansvarlig norsk ambassade for Dominica er den norske ambassaden i Havanna, Cuba. Kontaktinformasjon for konsulater i Karibia er her.

I tilfelle krise eller nødsituasjon bes publikum om å kontakte den norske ambassaden i Havanna:
Den norske ambassaden i Havanna
Calle 21 #307 e/ H e I
Vedado
Cuidad de La Habana
Cuba
Tlf.: +53 7 842 7100
Tlf. fra Norge: 23 95 23 00
E-post: [email protected]
Ambassadens åpningstider er mandag til torsdag fra 08:30 til 16:30 og fredag fra 08.30 til 14.00.
Utenfor ambassadens åpningstid kan UDs døgnoperative senter kontaktes på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: [email protected]


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn reiser visumfritt til Domiica for kortere opphold på inntil 90 dager. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter utreise og at man kan bli bedt om framlegge hjemreisebillett og underholdsstatus.

For andre typer visum ta kontakt med Dominicas konsulat i Stockholm.

Ved utreise må det betales en avgift på 59 EC$.


Helse

Koronavirus (Covid-19): Internasjonal flytrafikk er gjenåpnet. Fjorten dagers karantene ved ankomst er påkrevd. Det kan også bli etterspurt at reisende fremviser negativ PCR-test ved ankomst.

De fleste forretningsvirksomheter har å åpnet igjen og kan operere normalt, under forutsetning av sosial distansering og at smittevernregler opprettholdes.

Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg i landet og følge med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen. Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Reisende bør ta vanlige forholdsregler for å unngå å bli eksponert for hiv/aids.

Reisende bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske området.

For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.


Praktisk informasjon

Praktiske opplysninger om valuta, strøm, telefon, åpningstider, etc.
Myntenhet og kredittkort

Valutaen i Dominica er østkaribisk dollar (XCD/EC$). 1 USD = 2.7 XCD (per 30.06.2015), 1 NOK = 0.34 XCD (per 30.06.2015)

Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste hoteller, restauranter, butikker og firmaer.
Strømnettet er på 115 V.

Det er generelt gode telefonforbindelser i Dominica.
Landskode for å ringe til Dominica er + 1-767

Nødnummer - Politi: 999, Brann: 999, Ambulanse: 999

Normale åpningstider -Arbeidsuker: mandag til fredag. Offentlige kontorer: 08:00-16:00 mandag til fredag, lunsjpause 13:00-14:00. Banker: 08:00-14:00 mandag til torsdag og fredag fram til 17:00

Offentlige fridager - 1. januar (nyttårsdag), 3.-9. februar (karneval), Langfredag og 1. påskedag, 1. mai (arbeidernes dag), 2. pinsedag, 3. august (frigjøringsdag), 3. november (nasjonaldag), 4. november (nasjonaldag for siviltjeneste), 1. og 2. juledag.

Norge ligger 6 timer foran Dominica (GMT -4).
Klimaet på Dominica er middels tropisk. Regntiden er fra juni til oktober.

Det offisielle språket i Dominica er engelsk. I tillegg snakkes det kreol, en dialekt av fransk.  Man bør være oppmerksom på at det er forbudt å ikle seg kamuflasjeklær.