Velg land

Dominica - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Cuba

Dominica regnes som et relativt trygt land å reise i sammenliknet med andre land i regionen.

Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med Dominicas konsulat i Stockholm.

Pass: Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort, må du melde tapet til lokalt politi på Dominica og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside.

Trafikk: I Dominica kjører man på venstre side av veien.

Terrortrusselen vurderes som lav.

Sykdom: Dengue kan forekomme hele året. Det anbefales at norske reisende tar forholdsregler for å unngå mygg- og insektbitt. Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.

Kriminalitetsraten vurderes som lav. Kortsvindel, lommetyveri og overfall er de vanligste formene for kriminalitet som rammer turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det også om mer voldelige episoder. Turister frarådes å gå med store mengder kontanter eller verdifulle eiendeler. Det tilrådes ikke å ferdes alene etter mørkets frembrudd.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til lokalt politi på Dominica.

Orkansesong: I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia. Det er nødvendig å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for å klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer, oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Jordskjelv: Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle jordskjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Norske borgere som oppholder seg på Dominica oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no.

Klesplagg: Bruk av klesplagg med kamuflasjemønster er forbudt.

Kvinnelige reisende: Kvinner kan oppleve uønsket oppmerksomhet.

LHBT+: Det er svært konservative holdninger mot LHBTI-personer i Karibia, inkludert på Dominica. Seksuelle relasjoner mellom personer av samme kjønn er forbudt.

Uttak i minibank og bruk av kredittkort: Kortsvindel kan forekomme.

Landkode for å ringe til Dominica: + 1 (767)

Nødnummer: 999

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00, e-post: UDops@mfa.no

For kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i Roseau, vennligst se nettsiden Norge i Dominica.  

Ansvarlig norsk ambassade for Dominica er den norske ambassaden i Havanna

Ansvarlig ambassades hjemmeside

Ambassadens adresse: Calle 21 #307 e/H e I, El Vedado, La Habana, Cuba.
Ambassadens telefonnummer: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300
Ambassadens e-post: emb.havana@mfa.no

Dominica. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein
Dominica