Bahamas - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Cuba

Reisende til Bahamas bør utvise aktsomhet grunnet kriminalitet. Reiseforsikring anbefales og vi oppfordrer reisende til å registrere reisen i appen Reiseklar.

Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil 30 dager. Det er mulig å forlenge oppholdet ved å kontakte lokale immigrasjonsmyndigheter.

Pass: Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med Bahamas sitt konsulat i Oslo.

Tap av pass: Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort må du melde tapet til lokalt politi på Bahamas og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside.

Reiseregistrering: Reisende anbefales å registrere seg på UDs reiseregistrering og å laste ned appen Reiseklar.

Den reisende har selv ansvar for å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Trafikk: Man kjører på venstre side av veien.

Terrortrusselen vurderes som lav.

Forsikring: Det anbefales å ha reise- og sykehusforsikring før avreise.

Vaksine: Det anbefales å undersøke hvilke reisevaksiner Folkehelseinstituttet anbefaler for regionen. Dette landet krever gulfebersertifikat (dokumentasjon på gulfebervaksine) ved innreise.

Sykdom: Malaria, dengue, dysenteri, rabies, tyfoidfeber og hepatitt A og B forekommer. Det anbefales at norske reisende tar forholdsregler for å unngå mygg- og insektbitt.

Sykehus:  Offentlige sykehus holder lavere standard enn norske sykehus, men det finnes private sykehus av høy standard. Mer alvorlige sykdomstilfeller kan kreve evakuering. De bedre sykehusene vil ofte ikke ta imot alvorlig skadde eller syke mennesker uten forskuddsbetaling eller omfattende forsikring. Ved en ulykke må du, eller en medreisende, umiddelbart kontakte forsikringsselskapet ditt, som kan gi sykehusene en garanti for at behandlingen dekkes av forsikringen. Behandlingen starter ofte ikke før sykehuset har fått forsikring fra forsikringsselskapet eller forskuddsbetaling.

Mat og drikke: Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet se nettsidene til Folkehelseinstituttet. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om å reise utenlands.

Kriminalitetsraten vurderes som moderat. Reisende bør utvise forsiktighet og aktsomhet. Kortsvindel, lommetyveri og overfall er de vanligste formene for kriminalitet som rammer turister. Det har i de senere år vært en økning i voldelige episoder med skytevåpen. Reisende frarådes å gå med store mengder kontanter og verdifulle eiendeler. Det tilrådes ikke å ferdes alene etter mørkets frembrudd.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til lokalt politi på Bahamas.

Orkansesong: I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia, med størst risiko i september og oktober. Kraftig regn og oversvømming kan også forekomme i denne perioden. I forkant av varslede orkaner er det nødvendig å gjøre forberedelser. Reisende bør sikre at man har tilgang til det man behøver for å klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center (nhc.noaa.gov) en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Jordskjelv: Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle jordskjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Klesplagg: Bruk av klesplagg med kamuflasjemønster er forbudt.

Kvinnelige reisende: Kvinner kan oppleve uønsket oppmerksomhet.

LHBTI-personer: Det er konservative holdninger flere steder i Karibia, inkludert på Bahamas.

Uttak i minibank og bruk av kredittkort: Kortsvindel kan forekomme.

Landkode for å ringe til Bahamas: + 1 (242)

Nødnummer: (1-268) 919 eller 911

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00, e-post: UDops@mfa.no

For kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i Nassau, vennligst les mer på ambassadens nettsider om honorære konsulater.

Ansvarlig norsk ambassade for Bahamas er Den norske ambassaden i Havanna.

Den norske ambassaden i Havanna, Cuba
Besøksadresse: Calle 21 #307 e/ H e I, el Vedado, La Habana, Cuba.

Tlf.: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300

E-post: emb.havana@mfa.no

Bahamas. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein
Bahamas