Bahamas - reiseinformasjon

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Cuba

De fleste reiser til Bahamas går trygt og uten spesielle problemer, men reisende bør være på vakt og ta fornuftige forholdsregler.

Snarveier:

Praktisk informasjon

Praktiske opplysninger om valuta, strøm, telefon, åpningstider, etc.
Myntenhet og kredittkort.

Valutaen på Bahamas er bahamanske dollar (BSD). 1 USD = 1 BSD (per 30.06.2015), 1 NOK = 0.127 BSD (per 30.06.2015)

Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste steder i Nassau, på Paradise og Gran Bahamas-øyene. Strømnettet er på 110 volt

Det er generelt gode telefonforbindelser i Bahamas.
Landskode for å ringe til Bahamas er + 1-242

Nødnummer: Politi (1-242) 919/911, brann (1-242) 919/911

Normale åpningstider: Offentlige kontorer 09:30-17:00/17:30 mandag til fredag, banker 09:30-15:00 mandag til torsdag og 09:30-17:00 fredag

Offentlige fridager: 1. januar (nyttårsdag), langfredag og 1. påskedag, 2. pinsedag, 3. juni (arbeidernes dag - Nassau) 10. juli (uavhengighetsdagen - Nassau), 3.-10. august (første mandagen i august, frigjøringsdagen - Nassau) 10. oktober (Discovery Day), 1. og 2. juledag.

Standard tidssone GMT -4; seks timer bak Norge.
Sommertid fra 8. mars til 1. november tidssone GMT -5.

Klimaet på Bahamas er varmt og temperaturen er stort sett stabil året rundt. De kaldeste og fuktigste månedene er fra september til mai. Det regnes også mer i løpet av disse månedene.

Man bør merke seg at Bahamas har strenge straffer for alle narkotikalovbrudd.
Det offisielle språket i Bahamas er engelsk.


Sikkerhet

De fleste reiser til Bahamas går trygt og uten spesielle problemer, men reisende bør være på vakt og ta fornuftige forholdsregler.

Kriminaliteten er relativt lav. Kortsvindel, lommetyveri og overfall er den mest vanlige form for kriminalitet som rammer turister, i sjeldne tilfeller rapporteres det om også om mer voldelige episoder. Det anbefales å kle seg «enkelt», og ikke vise synlige tegn til velstand dersom man forlater hotellområdet. Vær spesielt forsiktig etter mørkets frembrudd; det anbefales å ikke gå alene og unngå dårlig belyste områder. Man bør til enhver tid sikre sine personlige eiendeler og dokumenter.

Terrortrusselen ansees som lav i Bahamas. Orkansesongen er fra juni til november.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Bahamas oppfordres til å registrere seg på www.reiseregistrering.no. Det vil gjøre det lettere for ambassaden å få tak i deg i tilfelle en krise- eller katastrofesituasjon skulle oppstå.

Du bør være oppmerksom på at de fleste turoperatørene som tilbyr ekskursjoner, vannsport, jeep, ridning, etc. ikke er forsikret, og du bør derfor forvisse deg om vilkårene i din forsikring før du eventuelt gjennomfører slike aktiviteter.

Norge er representert ved et honorært konsulat i Nassau i Bahamas. Ansvarlig norsk ambassade for Bahamas er Den norske ambassaden i Havanna, Cuba. Kontaktinformasjon til konsulatet finnes her.

I tilfelle krise eller nødsituasjon bes publikum om å kontakte Den norske ambassaden i Havanna:
Den norske ambassaden i Havanna
Calle 21 #307 e/ H e I
Vedado
Cuidad de La Habana
Cuba
Tlf.: +53 7 842 7100
Tlf. fra Norge: 23 95 23 00
E-post: emb.havana@mfa.no
Ambassadens åpningstider er mandag til torsdag fra 08:30 til 16:30 og fredag fra 08.30 til 14.00.
Utenfor ambassadens åpningstid kan UDs døgnoperative senter kontaktes på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no


Innreise

Nordmenn reiser visumfritt til Bahamas for kortere opphold på inntil 30 dager. Det er mulig å forlenge oppholdet ved å kontakte lokale immigrasjonsmyndigheter. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter utreise og at man kan bli bedt om framlegge hjemreisebillett.

For andre typer visum ta kontakt med Bahamas konsulat i Oslo.

Ved utreise må man betale en avgift på 15 bahamanske eller amerikanske dollar.


Helse

Turister bør ta vanlige forholdsregler for å unngå å bli eksponert for hiv/aids. Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder. For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.