Bahamas - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Cuba

På grunn av covid-19 vil reiseråd kunne endres raskt. Alle over 18 år som reiser til Bahamas må få godkjent sin søknad om Bahamas Travel Health Visa. Denne søknaden er knyttet opp til covid-19 helseforsikring og dekker en måneds opphold i Bahamas. Mer om denne prosessen og informasjon om covid-19 finnes under punktet Helse. Vi anbefaler alle reisende å registrere seg på UDs reiseregistrering og å laste ned appen Reiseklar.

Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil 30 dager. Det er mulig å forlenge oppholdet ved å kontakte lokale immigrasjonsmyndigheter. Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med Bahamas’ konsulat i Oslo.

Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort må du melde tapet til lokalt politi på Bahamas og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside.

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg raskt. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Se avsnittet for «Helse» for innreiseregler knyttet til covid-19-pandemien.

Trafikk: Man kjører på venstre side av veien.

Terrortrusselen vurderes som lav.

Koronavirus (covid-19): 

Fullvaksinerte må dokumentere vaksinestatus og fremlegge negativ test (enten PCR eller hurtig antigentest) tatt i løpet av de siste 72 timene. Uvaksinerte må framvise negativ PCR-test tatt i løpet av de siste 72  timene.

Det er viktig at de som planlegger å reise eller er på reise, følger med på de lokale restriksjoner og reiseråd for egen sikkerhet og helse. Mer detaljert og oppdatert informasjon finnes på nettsiden: Covid-19 travel guidelines - Office of the Prime Minister.

Utover denne landinformasjonen kan du finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om utenlandsreiser og koronavirus.

***

Det anbefales å skaffe reise- og sykehusforsikring før avreise. Offentlige sykehus holder lavere standard enn norske sykehus, men det finnes private sykehus av høy standard.

Malaria, dengue, dysenteri, rabies, tyfoidfeber og hepatitt A og B forekommer.

Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder. For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.

Kriminalitetsraten vurderes som lav. Kortsvindel, lommetyveri og overfall er den mest vanlige form for kriminalitet som kan ramme turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det også om mer voldelige episoder.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til lokalt politi på Bahamas

I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia. Det er nødvendig å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for å klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle jordskjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Klima: Klimaet er subtropisk, med regntid fra mai til oktober. Temperaturene er stabile, med en gjennomsnittstemperatur på 24-26 grader hele året. Luftfuktigheten er relativt høy, særlig på ettermiddagene fra juni til november.

Norske borgere som oppholder seg på Bahamas oppfordres til å registrere seg på UDs reiseregistrering.

Dersom man befinner seg i en krise eller nødsituasjon, bes nordmenn om å kontakte den norske ambassaden i Havanna, eller Utenriksdepartementets døgnoperative senter i Oslo. Du kan alltid nå UDs operative senter på tlf.: +47 23 95 00 00 eller per e-post: UDops@mfa.no.

Myntenhet: Bahamansk dollar (BSD) er den offisielle valutaen.

Uttak i minibank og bruk av kredittkort: Kortsvindel kan forekomme.

Landkode for å ringe til Bahamas: + 1 (242)

Nødnummer: (1-268) 919 eller 911

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00, e-post: UDops@mfa.no

For kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i Nassau, vennligst se Norway in Bahamas -consulate.

Ansvarlig norsk ambassade for Bahamas er den norske ambassaden i Havanna.

Ambassadens adresse: Calle 21 #307 e/H e I, El Vedado, La Habana, Cuba.

Ambassadens telefonnummer: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300

Ambassadens e-post: emb.havana@mfa.no

Bahamas. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein
Bahamas