Djibouti - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Etiopia.

Passasjerflygninger til Djibouti er suspendert fra og med 18. mars og på ubestemt tid. For informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 18. JANUAR - FORTSATT GYLDIG

Hva er UDs reiseråd til nordmenn?

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende områder i Norden:

I Danmark: Grønland.

I Finland: Sykehusdistriktene Östra Savolax, Mellersta Österbotten, Södra Savolax, Lappland, Norra Savolax, Satakunta og Syd-Österbotten.

Disse områdene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning.

Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.

Kart over røde og gule land og områder samt mer informasjon om smittevernkriterier finner du på  Folkehelseinstituttets nettsider.

Reiserådet gjelder til 1. mars 2021.

Snarveier:

Sikkerhet

Djibouti er et forholdsvis stabilt land. Landet er lite og relativt oversiktlig. Med de inntekter som følger av havnen og militærbasene kan myndighetene sikre en stor grad av kontroll med territoriet. Et effektivt etterretningsapparat bidrar til dette. Det er liten tvil om at den omfattende militære tilstedeværelsen fra land som USA og Frankrike bidrar til å stabilisere landet. Inntektene fra basene er en viktig faktor i denne sammenheng.

Norge er representert ved et honorært konsulat i Djibouti. Ansvarlig norsk ambassade for Djibouti er Etiopia.

Det har vært få terroranslag mot Djibouti – det eneste unntak i nyere tid var terroranslaget mot en restaurant i sentrum av Djibouti by i mai 2014. Dette anslaget tilskrives Al-Shabaab. Etter den tid har situasjonen vært rolig. Internasjonale aktører opplever situasjonen i Djibouti som forholdsvis sikker.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Djibouti oppfordres til å registrere seg på http://www.reiseregistrering.no/ . Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Nødsituasjon: I krise og nødsituasjon, ta kontakt med den norske ambassaden i Etiopia. Telefon: +251-11-3710799.
Telefontider: Mandag til torsdag 08:00-16:00. Fredag 08:00 -13:30.

Utenfor ambassadens åpningstider bes publikum kontakte UDs døgnoperative senter. Telefon: +47 23 95 0000. E-post: UDops@mfa.no 


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Norske borgere trenger visum for opphold i Djibouti. Ambassaden anbefaler at man skaffer visum til Djibouti på forhånd selv om det er mulig for norske borgere å kjøpe turistvisum ved ankomst. For andre visum ta kontakt med den Djiboutiske ambassaden i Brussel.

Det anbefales at pass har en gyldighetstid på minimum seks måneder ved innreise til Djibouti. 


Helse

Koronavirus (covid-19): Norske reisende oppfordres til å vurdere hjemreise så snart som mulig - på en trygg og rolig måte. Norske borgere som er bosatt i Djibouti bes følge med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen. For å begrense spredningen av viruset har Djibouti suspendert passasjerflygninger fra og med 18. mars og på ubestemt tid. Varer vil fortsatt bli transportert med fly.  

***

Du finner sykehus med internasjonal standard i Djibouti, men de dekker ikke alle spesialiteter.

Det er estimert at omtrent 2,5 prosent av den voksne befolkningen i Djibouti lever med hiv. Ubeskyttet sex innebærer betydelig smitterisiko for hiv og seksuelt overførbare sykdommer.

For informasjon om vaksiner se Folkehelseinstituttet sine hjemmesider. Medisiner er tilgjengelige, men vær oppmerksom på at prisene kan være høye. For mer informasjon se WHO sine hjemmesider om Djibouti.


Praktisk informasjon

Tidsforskjell til Norge: To timer ved vintertid og en time ved sommertid
Elektrisitet: 220 V
Språk: Fransk, arabisk, somalisk og afar
Nasjonal telefonkode: +253
Internettdomene: .dj
Myntverdi: Djibouti franc
Kredittkort: Aksepteres for uttak i minibank/ATM
Normale åpningstide: Butikker er åpne 08:00-12:00/14:00-20:00 og er vanligvis stengt på fredager og offentlige helligdager. Dagligvarebutikker er åpne 08:00-20:00, åpne på fredager men stengt på offentlige helligdager. Kontorer er åpne 07:00-14:00, stengt på ettermiddagen

Nasjonale helligdager er første nyttårsdag, Mouloud 1. mai, May Al-Isra al Miraj (første dag i Ramadan), 27. -28. juni Uavhengighetsdagene (to dager),
Aid-al-Fitri (slutten av Ramadan, to dager), 22. september Youm Araft, Aid-Al-Adha (to dager), 14. oktober (muslimsk nyttår)

Utlendinger må kunne identifisere seg på forespørsel, og det anbefales at passkopi medbringes.