Den dominikanske republikk - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden på Cuba

Reisende kan bli pålagt å gjennomføre karantene og/eller fremvise PCR-test ved ankomst. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

Norske statsborgere trenger pass som er gyldig i inntil seks måneder etter planlagt utreisedato. Man kan søke om et 30-dagers turistvisum ved ankomst på flyplassen i Den dominikanske republikk. Hvis man ønsker å oppholde seg i landet som turist utover denne tidsperioden kan man få utvidet oppholdet til totalt 120 dager. Se nettsidene til dominikanske myndigheter for mer informasjon om forlengelse av opphold. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med Dominicas utenriksdepartement.

Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort, må du melde tapet til dominikansk politi og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside.

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg raskt. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Se avsnittet for «Helse» for innreiseregler knyttet til covid-19-pandemien.

Streiker, protester og politiske demonstrasjoner forekommer periodisk og kan utvikle seg til å bli voldelige. Det anbefales å unngå alle typer protester og demonstrasjoner.

Terrortrusselen vurderes som lav.

Koronavirus (Covid-19): Det er ikke lenger krav om å fremlegge negativ koronatest, eller gyldig vaksinepass, ved innreise til Den dominikanske republikk.

Det er viktig at de som planlegger å reise eller er på reise følger med på lokale restriksjoner og reiseanbefalinger for egen sikkerhet og helse.

Før ankomst må alle fylle ut et skjema som kalles e-ticket, som er et kombinert toll-, og helseskjema: Electronic ticket for entering and leaving the Dominican Republic.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om utenlandsreiser og koronavirus.

***

Det anbefales å skaffe reise- og sykehusforsikring før avreise. Offentlige sykehus holder lavere standard enn norske sykehus, men det finnes private sykehus av høy standard.

Malaria, dengue, dysenteri, rabies, tyfoidfeber og hepatitt A og B forekommer.

For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.

Kriminalitetsraten vurderes som lav, men har vist en stigende tendens de siste årene. Grenseområdene til Haiti er spesielt utsatte for kriminalitet. Kortsvindel, lommetyveri og overfall er den mest vanlige formen for kriminalitet som kan ramme turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det også om mer voldelige episoder.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til dominikansk politi.

I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia. Det er nødvendig å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle jordskjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med dominikanske myndigheter.

Klima: Klimaet er subtropisk, med regntid fra mai til oktober. Temperaturene er stabile, med en gjennomsnittstemperatur på 24-26 grader hele året. Luftfuktigheten er relativt høy, særlig på ettermiddagene fra juni til november.

Norske borgere som oppholder seg på Den dominikanske republikk oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no.

Dersom man befinner seg i en krise eller nødsituasjon bes nordmenn om å kontakte den norske ambassaden i Havanna, eller Utenriksdepartementets døgnoperative senter i Oslo. Du kan alltid nå UDs operative senter på tlf.: +47 23 95 00 00 eller per e-post: UDops@mfa.no.

Myntenhet: Dominikanske pesos (DOP) er den offisielle valutaen, men US dollar er også vanlig å bruke og aksepteres de fleste steder.

Uttak i minibank og bruk av kredittkort: Kortsvindel er utbredt.

Den dominikanske enheten som har ansvar for turistassistanse og beskyttelse heter Cestur (Cuerpo Especializado de Seguridad Turística). Turistpolitiet er tilgjengelige 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Telefonummer: (+1) 809-222-2026 eller (+1) 809-222-2123

Nødtelefon på Den dominikanske republikk: 911

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00, e-post: UDops@mfa.no

For kontaktinformasjon til de honorære konsulatene i Santo Domingo og Puerto Plata, vennligst se nettsiden Norge i Den dominikanske republikk.

Ansvarlig norsk ambassade for Den dominikanske republikk er den norske ambassaden i Havanna.

Ambassadens adresse: Calle 21 #307 e/H e I, El Vedado, La Habana, Cuba.

Ambassadens telefonnummer: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300

Ambassadens e-post: emb.havana@mfa.no

Dominikanske Republikk. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein
Dominikanske Republikk