Grenada - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Cuba

Grenada regnes som et relativt trygt land å reise til sammenliknet med andre land i regionen. Reisende bør utvise normal forsiktighet. Reiseforsikring anbefales og vi oppfordrer reisende til å registrere reisen i appen Reiseklar.

Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil 90 dager.

Pass: Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med høykommisjonen på Grenadas kontor i London.

Tap av pass: Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort, må du melde tapet til lokalt politi på Grenada og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside

Reiseregistrering: Reisende anbefales å registrere seg på UDs reiseregistrering og å laste ned appen Reiseklar.

Den reisende har selv ansvar for å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Trafikk: Man kjører på venstre side av veien.

Terrortrusselen anses som lav.

Forsikring: Det anbefales å ha reise- og sykehusforsikring før avreise.

Vaksine: Det anbefales å undersøke hvilke reisevaksiner som Folkehelseinstituttet anbefaler for landet. Myndighetene krever gulfebersertifikat (dokumentasjon på gulfebervaksine) ved innreise.

Sykdom: Dengue kan forekomme hele året. Det anbefales at norske reisende tar forholdsregler for å unngå å mygg- og insektbitt.

Sykehus: Tilgangen på helsetjenester i Grenada er begrenset med begrenset tilgang på medisiner. Mer alvorlige sykdomstilfeller krever ofte evakuering. De bedre sykehusene vil ofte ikke ta imot alvorlig skadde eller syke mennesker uten forskuddsbetaling eller omfattende forsikring. Ved en ulykke må du, eller en medreisende, umiddelbart kontakte forsikringsselskapet ditt, som kan gi sykehusene en garanti for at behandlingen dekkes av forsikringen. Behandlingen starter ofte ikke før sykehuset har fått forsikring fra forsikringsselskapet eller forskuddsbetaling.

Mat og drikke: Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om å reise utenlands.

Kriminalitetsraten vurderes som lav, spesielt mot turister. Reisende bør likevel utvise forsiktighet og aktsomhet, spesielt etter mørkets frembrudd og ferdsel utenfor turistområder. Kortsvindel, lommetyveri og overfall er de vanligste formene for kriminalitet som rammer turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det også om mer voldelige episoder. Det frarådes å gå med store mengder kontanter og verdifulle eiendeler, og oppfordres til å kun bruke pålitelige taxisjåfører.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til lokalt politi på Grenada.

Orkansesong: I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia, med høyest risiko i september og oktober. Kraftig regn og oversvømming kan også forekomme i denne perioden. I forkant av varslede orkaner er det nødvendig å gjøre forberedelser. Reisende bør sikre at de har tilgang til det de behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center (nhc.noaa.gov) en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Jordskjelv: Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle jordskjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Klesplagg: Bruk av klesplagg med kamuflasjemønster er forbudt.

Kvinnelige reisende: Kvinner kan oppleve uønsket oppmerksomhet.

LHBT+: Det er svært konservative holdninger mot LHBTI-personer i Karibia, inkludert på Grenada. Seksuelle relasjoner mellom personer av samme kjønn er forbudt.

Uttak i minibank og bruk av kredittkort: Kortsvindel kan forekomme.

Landkode for å ringe til Grenada: + 1 (473)

Politi: 911
Ambulanse: 434
Brannvesen: +1 (473) 440-2112
Kystvakt: +1 (473) 444-1931 eller 399

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00,
e-post: UDops@mfa.no

For kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i St. George, vennligst les mer på ambassadens nettsider for honorære konsulater.

Ansvarlig norsk ambassade for Grenada er den norske ambassaden i Havanna.

Den norske ambassaden i Havanna, Cuba
Besøksadresse: Calle 21 #307 e/H e I, El Vedado, La Habana, Cuba.
Tlf.: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300
E-post: emb.havana@mfa.no

Grenada. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein, DSS
Grenada.