Grenada - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er ambassaden i Cuba

Grenada åpnet for internasjonal flytrafikk fra og med 1. august. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 17. OKTOBER - FORTSATT GYLDIG

Hva er UDs reiseråd til nordmenn?

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende områder i Norden:

I Danmark: Grønland. I Sverige: Kalmar. I Finland: Alle sykehusdistrikter bortsett fra Centrala Tavastland, Egentliga Finland, Helsingfors og Nyland, Lappland, Länsi-Pohja, Mellersta Finland, Mellersta Österbotten, Norra Karelen, Syd-Österbotten, Södra Savolax og Vasa.  

Disse områdene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning.

Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.

Kart over røde og gule land og områder og informasjon om smittevernkriterier finner du på Folkehelseinstituttets nettsider.

Reiserådet gjelder til 15. januar.

Snarveier:

Sikkerhet

De fleste reiser til Grenada går trygt og uten spesielle problemer, men reisende bør være på vakt og ta fornuftige forholdsregler. Kriminaliteten er relativt lav. Risiko for småtyveri er størst, i sjeldne tilfeller rapporteres det også om mer voldelige episoder. Kriminaliteten øker noe under nasjonale feiringer. Det anbefales å kle seg «enkelt», og ikke vise synlige tegn til velstand dersom man forlater hotellområdet. Vær spesielt forsiktig etter mørkets frembrudd; det anbefales å ikke gå alene og unngå dårlig belyste områder. Man bør til enhver tid sikre sine personlige eiendeler og dokumenter.

Terrortrusselen ansees som lav i Grenada.

Grenada er utsatt for tropiske stormer og orkaner mellom juni og november.

Det er risiko for jordskjelv i Karibien. I forkant av et jordskjelv kan det være lurt å ha tatt sine forholdsregler og være forberedt på hvordan man best bør reagere.

Orkaner: Ved orkaner oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg er National Hurricane Center så vel som lokale medier en nyttig kilde til oppdatert informasjon.  

Det er helt nødvendige å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner kan det oppstå perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet, og telenettverk og skader på veier og bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan i noen tilfeller være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Utenriksdepartementet gir normalt ikke reiseråd i sammenheng med naturkatastrofer.

Reiseregistrering: Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Karibia oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Det vil gjøre det lettere for ambassaden å få tak i deg i tilfelle en krise- eller katastrofesituasjon skulle oppstå.

Du bør være oppmerksom på at de fleste turoperatørene som tilbyr ekskursjoner, vannsport, jeep, ridning, etc. ikke er forsikret, og du bør derfor forvisse deg om vilkårene i din forsikring før du eventuelt gjennomfører slike aktiviteter.

Norge er representert ved et honorært konsulat i St. George’s i Grenada. Ansvarlig norsk ambassade for Grenada er den norske ambassaden i Havanna, Cuba. Kontaktinformasjon til konsulatet finnes her.

I tilfelle krise eller nødsituasjon bes publikum om å kontakte den norske ambassaden i Havanna:
Den norske ambassaden i Havanna
Calle 21 #307 e/ H e I
Vedado
Cuidad de La Habana
Cuba
Tlf.: +53 7 842 7100
Tlf. fra Norge: 23 95 23 00
E-post: [email protected]
Ambassadens åpningstider er mandag til torsdag fra 08:30 til 16:30 og fredag fra 08.30 til 14.00.

Utenfor ambassadens åpningstid kan UDs døgnoperative senter kontaktes på tlf: +47 23 95 0000 eller pr e-post: [email protected]


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn reiser visumfritt til Grenada for kortere opphold på inntil 90 dager. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter utreise og at man kan bli bedt om framlegge hjemreisebillett og underholdsstatus.

For andre typer visum ta kontakt med Grenadas konsulat i London. Ved utreise må det betales en avgift på 50 EC$.


Helse

Koronavirus (Covid-19): Grenada åpnet for internasjonal flytrafikk fra og med 1. august.

Reisende vil bli kategorisert som lav-, middels- eller høyrisiko, avhengig av deres utreiseland og reisehistorie. Krav om negativ PCR-test og/eller karantene ved ankomst bestemmes utfra risikokategorien til de reisende.

Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg i landet og følge med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen. Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Reisende bør ta vanlige forholdsregler for å unngå å bli eksponert for HIV/AIDS.

Reisende bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske området.

For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.


Praktisk informasjon

Praktiske opplysninger om valuta, strøm, telefon, åpningstider, etc.

Valutaen i Grenada er østkaribisk dollar (XCD/EC$). 1 USD = 2.7 XCD (per 30.06.2015), 1 NOK = 0.34 XCD (per 30.06.2015)

Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste hoteller, restauranter, butikker og firmaer. 

Strømnettet er på 220 V

Det er generelt gode telefonforbindelser i Grenada. Landskode for å ringe til Grenada er + 1-473

Nødnummer: Politi 911/440-3993, brann 911/440-2112, ambulanse 444

Normale åpningstider: Arbeidsuker - mandag til fredag. Offentlige kontorer: 08:00-16:00 mandag til fredag, lunsjpause 12:00-13:00. Banker: 08:00-14:00 mandag til torsdag og fredag fram til 16:00

Offentlige fridager: 1. januar (nyttårsdag), 3.-9. februar (karneval), langfredag og 1. påskedag, 1. mai (arbeidernes dag), 2. pinsedag, 3. august (frigjøringsdag), 3. november (nasjonaldag), 4. november (nasjonaldag for siviltjeneste), 1. og 2. juledag

Norge ligger seks timer foran Grenada (GMT -4).

Klimaet i Grenada er varmt året rundt. Tørketiden er mellom januar og mai, men mellom juni og desember kan det komme kraftige regnbyger og orkaner. Gjennomsnittstemperaturen er mellom 24 og 30 grader.

Det offisielle språket i Grendada er engelsk. I tillegg snakkes det fransk patois. Man bør være oppmerksom på at det er forbudt å ikle seg kamuflasjeklær.