Paraguay - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Argentina

Norske borgere får turistvisum på 90 dager ved innreise. De fleste reiser til Paraguay gjennomføres uten spesielle problemer. Den største risikoen er knyttet til vinningskriminalitet. Forsiktighet bør utvises, særlig etter mørkets frembrudd. Det anbefales å orientere seg lokalt om detaljer rundt sikkerhet, da det er store variasjoner i Paraguay. Det er for tiden ingen innreiserestriksjoner knyttet til covid-19 i Paraguay. Vi anbefaler dessuten alle reisende om å registrere seg på reiseregistrering.no. Reiseklar-appen kan lastes ned fra App Store og Google Play

Innreisebestemmelser. Norske borgere kan per i dag reise visumfritt til Paraguay. Innreisebestemmelser kan endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokumenter, eventuelt visum etc., er gyldig. Det er paraguayanske myndigheter som har ansvar for innreisebestemmelser i Paraguay og som derfor har kompetanse til å svare på henvendelser angående disse reglene. For å få informasjon om innreisebestemmelser i Paraguay, ta kontakt med landets myndigheter. Se avsnittet for kontaktinformasjon til den paraguayanske ambassaden i Spania.

Covid-19. Det er for tiden ingen innreiserestriksjoner knyttet til covid-19. Se mer informasjon på nettsiden  Requisitos sanitarios de ingreso al Paraguay: Migraciones

Pass. For innreise i Paraguay kreves norsk pass, det vil si vanlige biometriske pass med minimum seks måneders gyldighet. Nødpass aksepteres kun for reiser fra Paraguay til Norge. 

Tap av pass. Hvis du mister pass, nasjonalt ID-kort eller reisebevis, må du melde tapet til paraguayansk politi og kontakte ambassaden

De fleste reiser til Paraguay gjennomføres uten spesielle problemer. Den største risikoen er knyttet til vinningskriminalitet. Det anbefales å orientere seg lokalt om detaljer rundt sikkerhet, da det er store variasjoner i Paraguay.

Risikoen for terrorhendelser i Paraguay ansees som lav.

Reisende bør utvise forsiktighet ved demonstrasjoner, ettersom politiske markeringer fort kan tilta i spenning. Demonstrasjoner, streiker og veiblokader forekommer. Selv om de fleste av disse er fredelige demonstrasjoner, oppfordres allikevel turister til å holde avstand, da disse til tider kan eskalere og komme ut av kontroll.

Trafikken er betydelig mer krevende enn det man er vant med fra Norge. Fotgjengere er en utsatt gruppe, og større forsiktighet enn det som er vanlig i Norge anbefales. Trafikkulykker er en hyppig døds- og ulykkesårsak i Paraguay. Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Paraguay oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.

Norske borgere må ha gyldig reiseforsikring ved innreise til Paraguay.

Det er for tiden ingen restriksjoner på grunn av covid-19. 

Det er krav om gulfebervaksine hvis man ankommer fra Venezuela, Bolivia, Peru eller Brasil.

Norske reisende bør holde seg oppdaterte om helsesituasjonen i landet. Følg med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen.

Det er Folkehelseinstituttet som gir helsefaglige reiseråd i Norge. Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider.

Informasjon fra Paraguays myndigheter er tilgjengelig (på spansk) på  Requisitos sanitarios de ingreso al Paraguay :: Migraciones

Reisende anbefales å konsultere en lege eller spesialist i reisemedisin i god tid før reisens start for å vurdere helserisiko og nødvendige vaksiner. 

Det er både denguefeber og gulfeber i landet, og vaksinasjon anbefales. Har man fått disse sykdommene, kan man behandles bl.a. ved følgende sykehus: I. M. T. (Instituto de Medicina Tropical) Avenida Venezuela, i krysset med gaten Florida, Asunción. Tel. 292 653 eller 292 654.

Det er en del vinningskriminalitet i Paraguay. Forsiktighet bør utvises, særlig etter mørkets frembrudd. Besøkende fra utlandet anses ofte som et lett bytte, og kan bli utsatt for lommetyveri, veskenapping, ran, kredittkortsvindel, falske penger mm. 

Det er viktig å være oppmerksom på hvor man oppbevarer verdisaker som penger, pass, billetter, mobiltelefon, osv. Safen på hotellet bør, om mulig, benyttes. Det anbefales å ta med seg minst mulig av penger, smykker og verdisaker når man ferdes i byene.

Tyveri, ran overfall osv. må anmeldes på nærmeste politistasjon.

Hvis man leier bil og reiser utenfor byer og tettsteder, er det viktig å forsikre seg om at neste bensinstasjon er innenfor rekkevidde, eventuelt ha med ekstra drivstoff. Overfall og ran av biler og busser kan forekomme, særlig nattestid på mindre tilgjengelige områder.

Reisende er underlagt lokale lover og et alvorlig lovbrudd kan medføre fengselsstraff som må sones i lokale fengsler. Nordmenn som arresteres eller varetektsfengsles har rett til å kontakte ansvarlig norsk myndighet (ambassaden i Buenos Aires). Ambassaden vil være behjelpelig med advokatliste ved behov.

Paraguay rammes tidvis av oversvømmelser. Reisende oppfordres til å holde seg oppdatert på regionale værmeldinger og planlegge turen deretter.

Tidsforskjell: 6 timer bak Norge (UTC -4 )

Strømnettet: 220 volt.

For å kjøre i Paraguay kreves det internasjonalt førerkort. Dette skaffes før innreise, gjennom NAF, (Norges automobilforbund), KNA (Kongelig norsk automobilklubb) eller MA (Motorførernes avholdsforbund).

Spansk og guaraní er offisielle språk i Paraguay. Engelsk og andre språk beherskes i liten grad.

Lokale nødnumre: 
politi 911, 
ambulanse 141 eller (595 21) 204799, 
brannvesen 131 eller 132 og  (595 21) 498777

Om en nødsituasjon skulle oppstå, bes reisende kontakte UDs døgnoperative senter på  tlf. (+47) 23 95 00 00 eller e-post: UDs.Operative.Senter@mfa.no. 

Norges honorære generalkonsulat i Asunción, 
Av. España 1885
Barrio Mariscal López 
(1441) Asunción - Paraguay
Tel:  +595 21 221492 - Faks: +595 21 228139
E-post: consul@noruega.org.py
Norges honorære generalkonsul: Cristian Cibils Wilson-Smith 

Norges ambassade i Argentina er sideakkreditert til Paraguay.

Real Embajada de Noruega
Carlos Pellegrini 1427, andre etasje
C1011AAC Buenos Aires
WhatsApp: (+ 54 9 11) 2487 9472.
Man-fre: 10:00 -12:30.
Tel: (+54) (0) 11   37 24 12 00 (valg 5 til UDs døgnoperative senter)
Norsk tel: (+47) 23 95 44 00
E-post: emb.buenosaires@mfa.no
Nettside: www.norway.no/argentina/

Det er for tiden ikke ekspedisjonstid, men det kan tas kontakt med ambassaden for å sette opp en avtale.

Den paraguayanske ambassaden i London er sideakkreditert til Norge: 

Embassy of Paraguay. London, United Kingdom
81 Cromwell Road, Lower Ground Floor, SW7 5BW
Tel: +44 20 7610 4180 / Fax +44 20 7371 4297
embaparuk@paraguayembassy.co.uk
consular@paraguayembassy.co.uk
Hjemmeside

I Paraguay: 

Ministerio de Relaciones Exteriores (utenriksdepartementet)
Nettside: http://www.mre.gov.py/
Dirección General de Migraciones (Imigrasjonsmyndigheter)
Hovedkontor:
Caballero N° 201 esquina Eligio Ayala,
Asunción del Paraguay, Paraguay
Tel.: +595 21 446-066 / 446-673 / 492-908
Nettside: http://www.migraciones.gov.py/

 

Paraguay.  Illustrasjon: Torbjørn Vagstein
Paraguay.