Saint Kitts og Nevis - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade på Cuba

St. Kitts og Nevis regnes som et relativt trygt land å reise til. . Reisende må fylle ut et digitalt innreiseskjema før innreise. Reiseforsikring anbefales og vi oppfordrer reisende til å registrere reisen i appen Reiseklar.

Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med høykommisjonen på St. Kitts og Nevis’ kontor i London.

Alle reisende må fylle ut et Innreiseskjema før ankomst.  

Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort, må du melde tapet til lokalt politi på St. Kitts and Nevis og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Trafikk: Man kjører på venstre side av veien Veiene er ofte smale. Trafikkrytmen er stort sett rolig.

Terrortrusselen anses som lav.

Forsikring: Det anbefales å ha reise- og sykehusforsikring før avreise.

Vaksine: Det anbefales å undersøke hvilke reisevaksiner Folkehelseinstituttet anbefaler for St. Kitts og Nevis. Dette landet krever gulfebersertifikat (dokumentasjon på gulfebervaksine) ved innreise.

Sykdom: Dengue kan forekomme hele året. Det anbefales at norske reisende tar forholdsregler for å unngå å mygg- og insektbitt.

Sykehus: Tilgangen på helsetjenester i St. Kitts og Nevis er begrenset. Det finnes et par offentlige sykehus og noen private klinikker for akutte tilfeller. Mer alvorlige sykdomstilfeller kan kreve evakuering. De bedre sykehusene vil ikke ta imot alvorlig skadde eller syke mennesker uten forskuddsbetaling eller omfattende forsikring. Ved en ulykke må du, eller en medreisende, umiddelbart kontakte forsikringsselskapet ditt, som kan gi sykehusene en garanti for at behandlingen dekkes av forsikringen. Behandlingen starter ofte ikke før sykehuset har fått forsikring fra forsikringsselskapet eller forskuddsbetaling.

Mat og drikke: Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om å reise utenlands.

Kriminalitetsraten er relativt lav. Kortsvindel, lommetyveri og overfall er de vanligste formene for kriminalitet som rammer turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det om også om mer voldelige episoder. Reisende frarådes å gå med store mengder kontanter og verdifulle eiendeler. Det tilrådes ikke å ferdes alene etter mørkets frembrudd.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må detteumiddelbart meldes til lokalt politi på St. Kitts og Nevis.

Orkansesong: I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia, med spesielt høy risiko i september og oktober. Kraftig regn og oversvømmelser kan også forekomme i denne perioden. I forkant av varslede orkaner er det nødvendig å gjøre forberedelser. Reisende bør sikre at de har tilgang til det de behøver for å klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner.

Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center (nhc.noaa.gov) en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Jordskjelv: Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle jordskjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Kvinnelige reisende: Kvinner kan oppleve uønsket oppmerksomhet.

LHBTI: Det er svært konservative holdninger mot LHBTI-personer i Karibia, inkludert i St. Kitts og Nevis.

Landkode for å ringe til St. Kitts og Nevis: + 1 (869)

Nødtelefon: 911
Sykehus: 465-2551
Politi: 465-2241
Kystvakten: 465-8384 / 466-9280
Brannvesen: 465-2515 / 465-7167

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00, e-post: UDops@mfa.no

For kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i Basseterre vennligst les mer på ambassadens nettsider om honorære konsulater.

Ansvarlig norsk ambassade for St. Kitts og Nevis er Den norske ambassaden i Havanna.

Den norske ambassaden i Havanna, Cuba

Besøksadresse: Calle 21 #307 e/ H e I, el Vedado, La Habana, Cuba.
Tlf.: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300
E-post: emb.havana@mfa.no

 

St. Kitts og Nevis. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein, DSS
St. Kitts og Nevis