Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Saint Kitts og Nevis - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade på Cuba

Alle grenser stengt fra 25. mars. Innreise vil ikke være mulig for noen. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 25. JUNI - FORTSATT GYLDIG

Reiseråd for alle land

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, med unntak av land og regioner i Norden (og EØS/Schengen-området fra 15. juli). Reiserådet gjelder til og med 20. august.

UD fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til områder i Norden med høy smittespredning.

Fra og med 15. juli vil UD også fraråde reiser som ikke er strengt nødvendige til land i EØS/Schengen-området med høy smittespredning.

Mer informasjon om kriterier og hvilke land dette gjelder finnes på Folkehelseinstituttets nettsider.

Snarveier:

Sikkerhet

De fleste reiser til Saint Kitts og Nevis går trygt og uten spesielle problemer, men reisende bør være på vakt og ta fornuftige forholdsregler.
Kriminaliteten er relativt lav. Risiko for småtyveri er størst, i sjeldne tilfeller rapporteres det også om mer voldelige episoder. Det anbefales å kle seg «enkelt», og ikke vise synlige tegn til velstand dersom man forlater hotellområdet. Vær spesielt forsiktig etter mørkets frembrudd; det anbefales å ikke gå alene og unngå dårlig belyste områder. Man bør til enhver tid sikre sine personlige eiendeler og dokumenter.

Terrortrusselen ansees som lav i Saint Kitts og Nevis.

Orkansesongen er fra juni til november.

Det er risiko for jordskjelv i Karibien. I forkant av et jordskjelv kan det være lurt å ha tatt sine forholdsregler og være forberedt på hvordan man best bør reagere.

Orkaner: Ved orkaner oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg er National Hurricane Center så vel som lokale medier en nyttig kilde til oppdatert informasjon.  

Det er helt nødvendige å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner kan det oppstå perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet, og telenettverk og skader på veier og bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan i noen tilfeller være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Utenriksdepartementet gir normalt ikke reiseråd i sammenheng med naturkatastrofer.

Reiseregistrering: Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Karibia oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Det vil gjøre det lettere for ambassaden å få tak i deg i tilfelle en krise- eller katastrofesituasjon skulle oppstå.

Du bør være oppmerksom på at de fleste turoperatørene som tilbyr ekskursjoner, vannsport, jeep, ridning, etc. ikke er forsikret, og du bør derfor forvisse deg om vilkårene i din forsikring før du eventuelt gjennomfører slike aktiviteter.

Norge er representert ved et honorært konsulat i Basseterre i Saint Kitts og Nevis. Ansvarlig norsk ambassade er ambassaden i Havanna, Cuba. Kontaktinformasjon til konsulatet finnes her

I tilfelle krise eller nødsituasjon bes publikum om å kontakte Den norske ambassaden i Havanna:
Den norske ambassaden i Havanna
Calle 21 #307 e/ H e I
Vedado
Cuidad de La Habana
Cuba
Tlf.: +53 7 842 7100
Tlf. fra Norge: 23 95 23 00
E-post: [email protected]
Ambassadens åpningstider er mandag til torsdag fra 08:30 til 16:30 og fredag fra 08.30 til 14.00.

Utenfor ambassadens åpningstid kan UDs døgnoperative senter kontaktes på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: [email protected]


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn reiser visumfritt til Saint Kitts og Nevis for kortere opphold på inntil 90 dager. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter utreise og at man kan bli bedt om framlegge hjemreisebillett.

For andre typer visum ta kontakt med Saint Kitts og Nevis ambassade i London.


Helse

Koronavirus (covid-19): Alle grenser stengt fra 25. mars. Innreise vil ikke være mulig for noen inkludert egne borgere.

Stengning i første omgang frem til 7. april. En rekke tiltak lokalt iverksettes for å begrense smitteutbrudd.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Reisende bør ta vanlige forholdsregler for å unngå å bli eksponert for hiv/aids. Reisende bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.


Praktisk informasjon

Valutaen i Saint Kitts og Nevis er østkaribisk dollar (XCD/EC$). 1 USD = 2.7 XCD (per 30.06.2015), 1 NOK = 0.34 XCD (per 30.06.2015)

Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste hoteller, restauranter, butikker og firmaer. Strømnettet er på 230 volt.

Det er generelt gode telefonforbindelser, og landkode for å ringe til Saint Kitts og Nevis er + 1-869

Nødnummer: Politi 911/469-3444/469-3333, brann 911/469-5391, ambulanse 911

Normale åpningstider: Offentlige kontorer holder åpent 08:00-12:00 og 13:00-16:00 mandag til fredag. Banker er åpne 08:00-14:00 mandag til torsdag og fredag fram til 16:00

Offentlige fridager: 1. januar (nyttårsdag), 2.-3. januar (karneval), langfredag og 1. påskedag, 1. mai (arbeidernes dag), 2. pinsedag, 3. august (frigjøringsdag), 4. august (culturama), 16. september (nasjonalheltenes dag), 19. september (uavhengighetsdagen), 1. og 2. juledag

Norge ligger seks timer foran Saint Kitts og Nevis (GMT -4).

Klimaet er tropisk, men på grunn av sjøbriser er det relativt kjølig. Gjennomsnittstemperaturen er 26 grader. Orkansesongen er fra juni til november.

Det offisielle språket i Saint Kitts og Nevis er engelsk. 

Vær oppmerksom på at det er forbudt å være kledd i kamuflasjeklær.

Til toppen