São Tomé & Príncipe - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Angola.

São Tomé og Príncipe er vanligvis trygt å reise til. Helsetilbudet er svært begrenset og en god reiseforsikring anbefales.

Visum: Norske statsborgere som reiser som turister til São Tomé og Príncipe i inntil 15 dager trenger ikke visum på forhånd. Innreisende må betale et gebyr på 20 euro ved ankomst. Du kan betale med amerikanske dollar eller i lokal valuta.

Pass: Passet må være gyldig for det tidsrommet du skal oppholde deg i landet. Det anbefales at den reisende alltid bærer pass med seg. Veisperringer og uannonsert identifikasjonssjekk fra politi kan forekomme.

Andre reisedokument: Du må ha gyldig vaksinasjonskort for gulfeber. Det oppfordres til å ha reiseforsikring. 

Reiseregistrering: Reisende oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no før reisen til São Tomé og Príncipe.

Det er vanligvis trygt å reise til São Tomé og Príncipe.

Kriminalitet: Risiko for kriminalitet er lav, men ran skjer. Pass ekstra godt på verdisakene på stranden og ved typiske turistdestinasjoner.

Trafikk: Mange av veiene er i dårlig stand. Vær ekstra forsiktig hvis det regner, eller har regnet, mye og ved kjøring i mørket.

Helsetjenester: Standard og kvalitet på helsetjenester, klinikker og sykehus er lav. Evakuering til Sør-Afrika eller Europa er vanlig ved alvorlige ulykker, operasjoner og fødsler. Det anbefales  en heldekkende og god sykeforsikring som kan dekke kostnadene ved medisinsk evakuering.

Sykdommer: Malaria og andre tropiske sykdommer er utbredt. Søk råd hos lege i god tid før utreise.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider om São Tomé og Príncipe.

Drikkevann: Ikke drikk vann fra springen.

Kriminaliteten anses som lav, men ran kan forekomme. Det er grunn til å passe ekstra godt på verdisakene på stranden og ved typiske turistdestinasjoner.  

Det er generelt liten risiko for naturkatastrofer.

Ansvar: Det er myndighetene i São Tomé og Príncipe som er ansvarlige for hjelpearbeidet på stedet dersom det oppstår en krisesituasjon. Det er derfor viktig å følge deres veiledning og råd.

Meld fra til ambassaden i Luanda hvis du befinner deg i en situasjon hvor du har behov for hjelp. Husk også å gi beskjed til familiemedlemmer, arbeidsgiver og nære venner slik at de ikke trenger å bekymre seg unødig.

Fotografering: Vær forsiktig med å fotografere militære anlegg og deres omgivelser.

Bruk av utenlandske betalingskort: São Tomé og Príncipe har svært få minibanker. Det er vanskelig å betale med utenlandske kort. Det anbefales å ta med euro ved innreise.

Engelsk: Engelskkunnskaper er lite utbredt.

Det er ingen norsk ambassade eller honorært konsulat i landet. Den norske ambassaden i Luanda er sideakkreditert til São Tomé og Príncipe:

Kgl. norsk ambassade i Luanda

Tlf.: +244 222 447 522/447 922 • +47 23981902/19
Fax: +244 222 446 248
Adresse: Rua Garcia Neto nº 9, Miramar, C.P 3835, Luanda, Angola
E-post: emb.luanda@mfa.no

Nødetatene i São Tomé og Príncipe:

Medisinsk helsepersonell: 222 22 22 
Brann: 112 
Politi: 113 eller 222 22 22 

Illustrasjon: Torbjørn Vagstein, DSS
Sao Tome og Principe.