Forsiden

São Tomé & Príncipe - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade i Angola.

Grensene er åpne for utenlandske borgere. Det er ikke visumplikt for norske borgere for opphold inntil 15 dager. For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

Grensene til São Tomé og Príncipe er åpne for utenlandske borgere. Innreisebestemmelsene kan endres på kort varsel.

Visum. Det er ikke visumplikt for norske borgere for opphold inntil 15 dager. Det er ditt eget ansvar å påse at reisedokumenter og vaksinasjonskort er gyldige for innreise.

Pass. Passet må være gyldig for det tidsrommet du skal oppholde deg i landet. Det anbefales at den reisende alltid bærer pass med seg. Veisperringer og uannonsert identifikasjonssjekk fra politi kan forekomme.

Andre reisedokument. Tilreisende må ha gyldig gulfebersertifikat. Det oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring. 

Reiseregistrering. Det er ønskelig at alle reisende til São Tomé og Príncipe registrerer seg på https://www.reiseregistrering.no/.

 

De fleste reiser til São Tomé og Príncipe forløper uten større problemer eller utfordringer.

Trafikk. Trafikkbildet er lett og oversiktlig. Majoriteten av veiene er midlertidig i dårlig forfatning, og man bør være ekstra forsiktig i perioder med mye regn (erosjon). Det oppfordres også til å vise aktsomhet ved kjøring etter mørkets frembrudd.

Terror. Risikoen for terrorhendelser i São Tomé og Príncipe anses som lav.

Koronavirus (covid-19). Reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronasituasjonen utvikler seg i São Tomé og Príncipe og følge lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger. Nye restriksjoner kan innføres på kort varsel.

Innreiserestriksjoner. Det er ikke krav om innreisekarantene, men en negativ covid-19 hurtigtest med attest må kunne fremvises.

Helsetjenester. Standard og kvalitet på helsetjenester, klinikker og sykehus er lav.

Evakuering til Sør-Afrika eller Europa er vanlig ved alvorlige ulykker, operasjoner og fødsler. Derfor er det nødvendig med en heldekkende og god sykeforsikring som kan dekke kostnadene ved medisinsk evakuering.

Sykdommer. Gyldig gulfebervaksine er påbudt ved innreise. Malaria og andre tropiske sykdommer er utbredt. Søk råd hos lege i god tid før utreise. De fleste tilreisende tar malariaprofylakse.

Det henvises til Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser til utlandet.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om utenlandsreiser og koronavirus.

Drikkevann. Vann fra springen kan ikke drikkes.

Kriminaliteten anses som lav, men ran kan forekomme. Det er grunn til å passe ekstra godt på verdisakene på stranden og ved typiske turistdestinasjoner.  

Ansvar.  Dersom det oppstår en krisesituasjon, er det São Tomé og Príncipes myndigheter som er ansvarlig for hjelpearbeidet på stedet. Det er derfor viktig å følge veiledning og råd fra myndighetene.

Meld fra til ambassaden i Luanda hvis du befinner deg i en situasjon hvor du har behov for hjelp. Husk også å gi beskjed til familiemedlemmer, arbeidsgiver og nære venner slik at de ikke trenger å bekymre seg unødig.

Fotografering. Vær forsiktig med å fotografere militær anlegg og deres omgivelser.

Penger. São Tomé og Príncipe har svært få minibanker, og betaling med kort skjer kun unntaksvis. Det er derfor fornuftig å ta med euro ved innreise.

Det er ingen norsk ambassade eller honorært konsulat i landet. Det er ambassaden i Luanda som har ansvaret for São Tomé og Príncipe:

Kgl. norsk ambassade i Luanda
Tlf.: +244 222 447 522/447 922 • +47 23981902/19
Fax: +244 222 446 248
Adresse: Rua Garcia Neto nº 9, Miramar, C.P 3835, Luanda, Angola
E-post: emb.luanda@mfa.no
Nettsiden Norge på São Tomé

Illustrasjon: Torbjørn Vagstein, DSS
Sao Tome og Principe.