Trinidad og Tobago - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade på Cuba

Myndighetene har opphevet krav om covid-19-vaksine og negativ test. For mer informasjon om koronavirus, se informasjon under Helse.

Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med Trinidad og Tobagos honorære konsulat i Oslo.

Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort, må du melde tapet til lokalt politi på Trinidad og Tobago og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside.

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg raskt. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Se avsnittet for «Helse» for innreiseregler knyttet til covid-19-pandemien.

Trafikk: Man kjører på venstre side av veien.

Terrortrusselen anses som lav.

Koronavirus (covid-19): Myndighetene har innført retningslinjer for inn- og utreise.

Reisende trenger ikke fremvise covid-19-test eller vaksinesertifikat. For de siste gjeldende retningslinjer rundt reiserestriksjoner, se nettsiden Visit Tobago.

Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan situasjonen utvikler seg i landet og følge med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen. Myndighetene på Trinidad og Tobago har etablert en hotline for koronarettede spørsmål som er bemannet av helsespesialister døgnet rundt: +1 (868) 877-9355.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om utenlandsreiser og koronavirus.

***

Dengue kan forekomme hele året. Det anbefales at norske reisende tar forholdsregler for å unngå å mygg- og insektbitt. Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet nettsider.

Kriminalitetsraten vurderes som lav, men ikke fraværende. I forhold til folketallet har Trinidad og Tobago mange fremmedkrigere, og deres hjemkomst er med på å gjøre sikkerhetssituasjonen noe mer usikker.

Kortsvindel, lommetyveri og overfall er den mest vanlige form for kriminalitet som kan ramme turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det om også om mer voldelige episoder.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til lokalt politi på Trinidad og Tobago.

I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia. Det er nødvendig å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center en nyttig kilde til oppdatert informasjon: .

Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle jordskjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Norske borgere som oppholder seg på Trinidad og Tobago oppfordres til å registrere seghttps://www.reiseregistrering.no/.

Dersom man befinner seg i en krise eller nødsituasjon, bes nordmenn om å kontakte den norske ambassaden i Havanna, eller Utenriksdepartementets døgnoperative senter i Oslo. Du kan alltid nå UDs operative senter på tlf.: +47 23 95 00 00 eller per e-post: UDops@mfa.no.

Myntenhet: Trinidadisk dollar (TTD) er den offisielle valutaen.

Uttak i minibank og bruk av kredittkort: Kortsvindel kan forekomme.

Landkode for å ringe til Trinidad og Tobago: + 1 (868)

Nødnummer: 911

Politi: 999

Brannvesen: 990

Ambulanse: 811

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00,
e-post: UDops@mfa.no

Kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i Port of Spain

Ansvarlig norsk ambassade for Trinidad og Tobago er den norske ambassaden i Havanna:

Ambassadens hjemmeside

Ambassadens adresse: Calle 21 #307 e/H e I, El Vedado, La Habana, Cuba.

Ambassadens telefonnummer: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300

Ambassadens e-post: emb.havana@mfa.no

 

Trinidad og Tobago. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein, DSS
Trinidad og Tobago.