Trinidad og Tobago - reiseinformasjon

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade på Cuba

De fleste reiser til Trinidad og Tobago går trygt og uten spesielle problemer, men reisende bør være på vakt og ta fornuftige forholdsregler.

Snarveier:

Utbrudd av zikafeber.

Praktisk informasjon

Valutaen i Trinidad og Tobago er trinidadisk dollar (TT$). 1 USD = 6.34 TT$ (per 09.07.2015), 1 NOK = 0.78 TT$ (per 09.07.2015)

Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste hoteller, restauranter, butikker og firmaer.

Strømnettet er på 115 volt.

Det er generelt gode telefonforbindelser i Trinidad og Tobago.
Landkode for å ringe til Trinidad og Tobago er + 1-868.

Nødnummer: Politi 999, brann 990.

Normale åpningstider: Arbeidsuken er fra mandag til fredag. Kontorer varier mellom 07:00-15:00, 08:00-16:00 og 09:00-17:00. Bankene holder åpent 08:00-14:00 mandag til torsdag og fredager 09:00-12:00 og 15:00-17:00

Offentlige fridager: 1. januar (nyttårsdag), 3.-9. februar (karneval), 7. mars (nasjonalt karneval), langfredag og 1. påskedag, 30. mars (Spiritual Baptist Liberation Day), 30. mai (Indian Arrival Day), 19. juni (arbeidernes dag), 3. august (frigjøringsdagen), 31. august (uavhengighetsdagen), 24. september (republikkens dag), 12. oktober (feiring av ankomsten til de første kinesiske immigrantene), 1. og 2. juledag.

Norge ligger seks timer foran Trinidad og Tobago (GMT -4).

Klimaet er varmt og tropisk. Temperaturene varier fra 21 grader på vinteren (november-mai) og 29 grader på sommeren. Regntiden er fra juni til desember.

Det offisielle språket i Trinidad og Tobago er engelsk. I tillegg snakkes det kreol, spansk og noen andre lokale dialekter.

Homofili er forbudt. Man bør også være oppmerksom på at det er forbudt å ikle seg militær- og kamuflasjeklær.


Sikkerhet

De fleste reiser til Trinidad og Tobago går trygt og uten spesielle problemer, men reisende bør være på vakt og ta fornuftige forholdsregler.
Risiko for småtyveri er størst, men det rapporteres også om tilfeller om mer voldelige episoder. Det anbefales å kle seg «enkelt», og ikke vise synlige tegn til velstand dersom man forlater hotellområdet. Vær spesielt forsiktig etter mørkets frembrudd; det anbefales å ikke gå alene og unngå dårlig belyste områder. Man bør til enhver tid sikre sine personlige eiendeler og dokumenter. Kriminaliteten er størst i hovedstaden Port-of-Spain, San Fernando og andre urbane strøk i Trinidad.

Terrortrusselen ansees som lav i Trinidad og Tobago.

Orkansesongen er fra juni til november og det kan i denne perioden komme kraftige regnbyger og oversvømmelser.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Trinidad og Tobago oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Det vil gjøre det lettere for ambassaden å få tak i deg i tilfelle en krise- eller katastrofesituasjon skulle oppstå.

Du bør være oppmerksom på at de fleste turoperatørene som tilbyr ekskursjoner, vannsport, jeep, ridning, etc. ikke er forsikret, og du bør derfor forvisse deg om vilkårene i din forsikring før du eventuelt gjennomfører slike aktiviteter.

Norge er representert ved et honorært konsulat i Westmoorings i Trinidad og Tobago. Ansvarlig norsk ambassade for Trinidad og Tobago er den norske ambassaden i Havanna, Cuba. Kontaktinformasjon til konsulatet finnes her.

I tilfelle krise eller nødsituasjon bes publikum om å kontakte ambassaden i Havanna:
Den norske ambassaden i Havanna
Calle 21 #307 e/ H e I
Vedado
Cuidad de La Habana
Cuba
Tlf.: +53 7 842 7100
Tlf. fra Norge: 23 95 23 00
E-post: emb.havana@mfa.no
Ambassadens åpningstider er mandag til torsdag fra 08:30 til 16:30 og fredag fra 08.30 til 14.00.
Utenfor ambassadens åpningstid kan UDs døgnoperative senter kontaktes på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no


Innreise

Nordmenn reiser visumfritt til Trinidad og Tobago for kortere opphold på inntil 90 dager. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter utreise og at man må kunne framlegge returbillett, samt underholdsstatus.

For andre typer visum ta kontakt med Trinidad og Tobagos konsulat i Oslo.


Helse

Reisende bør ta vanlige forholdsregler for å unngå å bli eksponert for hiv/aids. Reisende bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.