Trinidad og Tobago - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade på Cuba

Alle flyplasser og havneområder holder fortsatt stengt for vanlige, kommersielle passasjerfly og fritidsfartøy.  For mer informasjon om koronavirus, se under punktet Helse.

REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 10. MAI 2021 - FORTSATT GYLDIG

Hva er UDs reiseråd til nordmenn?

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og områder: 

I Danmark: Færøyene og Grønland.

I Finland: Sykehusdistriktene Mellersta Österbotten, Lappland, Norra Karelen, Mellersta Finland, Södra Savolax, Östra Savolax, Kajanaland, Satakunta, Syd-Österbotten, Vasa og Norra Savolax.

Disse områdene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning.

Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.

Kart over røde og gule land og områder samt mer informasjon om smittevernkriterier finner du på  Folkehelseinstituttets nettsider.

Reiserådet gjelder til 25. mai 2021

Snarveier:

Utbrudd av zikafeber.

Sikkerhet

De fleste reiser til Trinidad og Tobago går trygt og uten spesielle problemer, men reisende bør være på vakt og ta fornuftige forholdsregler.
Risiko for småtyveri er størst, men det rapporteres også om tilfeller om mer voldelige episoder. Det anbefales å kle seg «enkelt», og ikke vise synlige tegn til velstand dersom man forlater hotellområdet. Vær spesielt forsiktig etter mørkets frembrudd; det anbefales å ikke gå alene og unngå dårlig belyste områder. Man bør til enhver tid sikre sine personlige eiendeler og dokumenter. Kriminaliteten er størst i hovedstaden Port-of-Spain, San Fernando og andre urbane strøk i Trinidad.

Terrortrusselen ansees som lav i Trinidad og Tobago, men ikke fraværende. I forhold til folketallet har Trinidad og Tobago mange fremmedkrigere, og deres hjemkomst er med på å gjøre sikkerhetssituasjonen noe mer usikker.

Orkansesongen er fra juni til november og det kan i denne perioden komme kraftige regnbyger og oversvømmelser.

Det er risiko for jordskjelv i Karibien. I forkant av et jordskjelv kan det være lurt å ha tatt sine forholdsregler og være forberedt på hvordan man best bør reagere.

Orkaner: Ved orkaner oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg er National Hurricane Center så vel som lokale medier en nyttig kilde til oppdatert informasjon.  

Det er helt nødvendige å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner kan det oppstå perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet, og telenettverk og skader på veier og bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan i noen tilfeller være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Utenriksdepartementet gir normalt ikke reiseråd i sammenheng med naturkatastrofer.

Reiseregistrering: Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Karibia oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Det vil gjøre det lettere for ambassaden å få tak i deg i tilfelle en krise- eller katastrofesituasjon skulle oppstå.

Du bør være oppmerksom på at de fleste turoperatørene som tilbyr ekskursjoner, vannsport, jeep, ridning, etc. ikke er forsikret, og du bør derfor forvisse deg om vilkårene i din forsikring før du eventuelt gjennomfører slike aktiviteter.

Norge er representert ved et honorært konsulat i Westmoorings i Trinidad og Tobago. Ansvarlig norsk ambassade for Trinidad og Tobago er den norske ambassaden i Havanna, Cuba. Kontaktinformasjon til konsulatet finnes her.

I tilfelle krise eller nødsituasjon bes publikum om å kontakte ambassaden i Havanna:
Den norske ambassaden i Havanna
Calle 21 #307 e/ H e I
Vedado
Cuidad de La Habana
Cuba
Tlf.: +53 7 842 7100
Tlf. fra Norge: 23 95 23 00
E-post: emb.havana@mfa.no
Ambassadens åpningstider er mandag til torsdag fra 08:30 til 16:30 og fredag fra 08.30 til 14.00.
Utenfor ambassadens åpningstid kan UDs døgnoperative senter kontaktes på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no


Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn reiser visumfritt til Trinidad og Tobago for kortere opphold på inntil 90 dager. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter utreise og at man må kunne framlegge returbillett, samt underholdsstatus.

For andre typer visum ta kontakt med Trinidad og Tobagos konsulat i Oslo.


Helse

Koronavirus (covid-19): Myndighetene har innført en rekke tiltak for å begrense smitten av koronaviruset, inkludert begrenset mulighetene for inn- og utreise.

Inn- og utreise er kun mulig gjennom repatrieringsflyvninger/kommersielle flyvninger med spesialtillatelse fra myndighetene. Landet holder ved strenge restriksjoner for å forhindre spredningen av koronaviruset ytterligere. Virksomheter og fasiliteter som ikke er samfunnskritiske forblir stengt og det er varslet om at skole- og utdanningsinstitusjoner ikke vil åpne før i løpet av 2021.

Situasjonen endrer seg kontinuerlig og preges av uforutsigbarhet. Myndighetene har etablert en hotline for koronarettede spørsmål som er bemannet av helsespesialister døgnet rundt: +1 (868) 877-9355. Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg i landet og følge med på lokale myndigheters råd, veiledning og anvisninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen.

Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter på Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om reiser og koronavirus.

***

Reisende bør ta vanlige forholdsregler for å unngå å bli eksponert for hiv/aids. Reisende bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning til nordmenn ved reiser i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet.


Praktisk informasjon

Valutaen i Trinidad og Tobago er trinidadisk dollar (TT$). 1 USD = 6.34 TT$ (per 09.07.2015), 1 NOK = 0.78 TT$ (per 09.07.2015)

Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste hoteller, restauranter, butikker og firmaer.

Strømnettet er på 115 volt.

Det er generelt gode telefonforbindelser i Trinidad og Tobago.
Landkode for å ringe til Trinidad og Tobago er + 1-868.

Nødnummer: Politi 999, brann 990.

Normale åpningstider: Arbeidsuken er fra mandag til fredag. Kontorer varier mellom 07:00-15:00, 08:00-16:00 og 09:00-17:00. Bankene holder åpent 08:00-14:00 mandag til torsdag og fredager 09:00-12:00 og 15:00-17:00

Offentlige fridager: 1. januar (nyttårsdag), 3.-9. februar (karneval), 7. mars (nasjonalt karneval), langfredag og 1. påskedag, 30. mars (Spiritual Baptist Liberation Day), 30. mai (Indian Arrival Day), 19. juni (arbeidernes dag), 3. august (frigjøringsdagen), 31. august (uavhengighetsdagen), 24. september (republikkens dag), 12. oktober (feiring av ankomsten til de første kinesiske immigrantene), 1. og 2. juledag.

Norge ligger seks timer foran Trinidad og Tobago (GMT -4).

Klimaet er varmt og tropisk. Temperaturene varier fra 21 grader på vinteren (november-mai) og 29 grader på sommeren. Regntiden er fra juni til desember.

Det offisielle språket i Trinidad og Tobago er engelsk. I tillegg snakkes det kreol, spansk og noen andre lokale dialekter.

Homofili er forbudt. Man bør også være oppmerksom på at det er forbudt å ikle seg militær- og kamuflasjeklær.