Velg land

Trinidad og Tobago - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade på Cuba

Myndighetene har opphevet krav om covid-19-vaksine og negativ test. For mer informasjon om koronavirus, se informasjon under Helse.

Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med Trinidad og Tobagos honorære konsulat i Oslo.

Pass: Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort, må du melde tapet til lokalt politi på Trinidad og Tobago og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside.

Trafikk: Man kjører på venstre side av veien.

Terrortrusselen anses som moderat.

Sykdommer: Dengue kan forekomme hele året. Det anbefales at norske reisende tar forholdsregler for å unngå å mygg- og insektbitt. Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet henvises det til  Folkehelseinstituttets nettsider.

Kriminalitetsraten vurderes som høy. Risikoen for å bli utsatt for grov kriminalitet er forhøyet i enkelte områder.

I forhold til folketallet har Trinidad og Tobago mange fremmedkrigere, og deres hjemkomst er med på å gjøre sikkerhetssituasjonen noe mer usikker.

Kortsvindel, lommetyveri og overfall er det vanligste formene for kriminalitet som rammer turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det om også om mer voldelige episoder. Reisende bør unngå å ha på seg store mengder kontanter og verdifulle eiendeler. Det tilrådes ikke å ferdes til fots etter mørkets frembrudd.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til lokalt politi på Trinidad og Tobago.

Orkansesong: I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia. Det er nødvendig å gjøre forberedelser i forkant av varslede orkaner. Man bør sikre at man har tilgang til det man behøver for å klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Jordskjelv: Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle jordskjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Norske borgere som oppholder seg på Trinidad og Tobago oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no.

Klesplagg: Bruk av klesplagg med kamuflasjemønster er forbudt.

Kvinnelige reisende: Kvinner kan oppleve uønsket oppmerksomhet.

LHBT+: Det er svært konservative holdninger mot LHBTI-personer i Karibia, inkludert på Trinidad og Tobago.

Landkode for å ringe til Trinidad og Tobago: + 1 (868)

Nødnummer: 911

Politi: 999

Brannvesen: 990

Ambulanse: 811

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00,
e-post: UDops@mfa.no

Kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i Port of Spain

Ansvarlig norsk ambassade for Trinidad og Tobago er den norske ambassaden i Havanna:

Ambassadens hjemmeside

Ambassadens adresse: Calle 21 #307 e/H e I, El Vedado, La Habana, Cuba.

Ambassadens telefonnummer: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300

Ambassadens e-post: emb.havana@mfa.no

 

Trinidad og Tobago. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein, DSS
Trinidad og Tobago.