Trinidad og Tobago - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade på Cuba

Det er ikke krav om visum for norske statsborgere for opphold opptil 90 dager. Trinidad og Tobago har flere sikkerhetsutfordringer. Det anbefales å utvise forsiktighet, ta nødvendige forholdsregler og følge råd fra lokale myndigheter. Reiseforsikring anbefales og vi oppfordrer reisende til å registrere reisen i appen Reiseklar.

Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil 90 dager.

Pass: Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med Trinidad og Tobagos honorære konsulat i Oslo.

Tap av pass: Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort, må du melde tapet til lokalt politi på Trinidad og Tobago og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside.

Reiseregistrering: Reisende anbefales å registrere seg på UDs reiseregistrering og å laste ned appen Reiseklar.

Den reisende har selv ansvar for å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Trafikk: Veiene er dårlig vedlikeholdt flere steder i landet. Det er sikkerhetsutfordringer på flere veier.

Terror: Det er meldt om flere tilfeller av terror de senere årene, inkludert turistattraksjoner og andre steder som besøkes av turister. Man bør være spesielt på vakt under store offentlige arrangementer og religiøse høytider.

Forsikring: Det anbefales å ha reise- og sykehusforsikring før avreise.

Vaksine: Det anbefales å undersøke hvilke reisevaksiner Folkehelseinstituttet anbefaler for Trinidad og Tobago. Dette landet krever gulfebersertifikat (dokumentasjon på gulfebervaksine) ved innreise.

Sykdommer: Forekomsten av HIV/AIDS er relativt høy på Trinidad og Tobago. Dengue kan forekomme hele året, og det er fare for infeksjon med hepatitt A og B samt tyfus. Det anbefales at norske reisende tar forholdsregler for å unngå å mygg- og insektbitt.

Sykehus: De offentlige sykehusene og helsestasjonene er gratis for alle, både lokale og utlendinger. Ved mer avansert medisinsk behandling kan det være nødvendig å benytte private sykehus. Disse tar ikke imot alvorlig skadde eller syke mennesker uten forskuddsbetaling eller omfattende forsikring. Ved en ulykke må du, eller en medreisende, umiddelbart kontakte forsikringsselskapet ditt, som kan gi sykehusene en garanti for at omsorgen dekkes av forsikringen. Behandlingen starter ofte ikke før sykehuset har fått forsikring fra forsikringsselskapet eller forskuddsbetaling.

Mat og drikke: Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet henvises det til  Folkehelseinstituttets nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om å reise utenlands.

Kriminalitetsraten er høy. Risikoen for å bli utsatt for overfall eller kriminalitet er høy i enkelte områder, og reisende oppfordres til å utvise forsiktighet og aktsomhet.

Kortsvindel, lommetyveri og overfall er det vanligste formene for kriminalitet som rammer turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det om også om grov vold og seksuelle overgrep. Reisende bør unngå å ha med seg store mengder kontanter og verdifulle eiendeler, inkludert elektronikk. Det anbefales å unngå å ferdes til fots etter mørkets frembrudd.

Ved ran, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til lokalt politi på Trinidad og Tobago.

Orkansesong: I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia, med høyest risiko i september og oktober. I Trinidad og Tobago er det vanlig med nedbør om ettermiddag i denne perioden. Kraftig regn og oversvømming kan også forekomme i denne perioden. I forkant av varslede orkaner er det nødvendig å gjøre forberedelser. Reisende bør sikre at de har tilgang til det de behøver for å klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center (nhc.noaa.gov) en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Jordskjelv: Det er fare for jordskjelv i Karibia, og Trinidad og Tobago er relativt ofte rammet, dog kun med mindre skader de siste årene. Nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle jordskjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Klesplagg: Bruk av klesplagg med kamuflasjemønster er forbudt.

Kvinnelige reisende: Kvinner kan oppleve uønsket oppmerksomhet.

LHBT+: Det er svært konservative holdninger mot LHBTI-personer i Karibia, inkludert på Trinidad og Tobago.

Landkode for å ringe til Trinidad og Tobago: + 1 (868)

Nødnummer: 911
Politi: 999
Brannvesen: 990
Ambulanse: 811

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00,
e-post: UDops@mfa.no

For kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i Port of Spain, vennligst les mer på ambassadens nettsider om honorære konsulater.

Ansvarlig norsk ambassade for Trinidad og Tobago er Den norske ambassaden i Havanna:

Den norske ambassaden i Havanna, Cuba

Besøksadresse: Calle 21 #307 e/ H e I, el Vedado, La Habana, Cuba.
Tlf.: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300
E-post: emb.havana@mfa.no

 

Trinidad og Tobago. Illustrasjon: Torbjørn Vagstein, DSS
Trinidad og Tobago.