Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Fylkesmann i Troms og Finnmark

Elisabeth Vik Aspaker er i statsråd i dag utnevnt til fylkesmann i det nye embetet for Troms og Finnmark.

Grete Ellingsen og Elisabeth Vik Aspaker
Statssekretær Grete Ellingsen gratulerer Elisabeth Vik Aspaker, som blir fylkesmann i det nye embetet for Troms og Finnmark.

– Vi får med oss på laget en dyktig kvinne med bred og solid erfaring, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Fylkesmannsembetene i Troms og Finnmark blir slått sammen 1. januar 2019.  Embetet som fylkesmann i Troms og Finnmark blir etablert fra samme tidspunkt. Vik Aspaker er i dag utnevnt til fylkesmann i det nye embetet.   

Elisabeth Vik Aspaker er 54 år og er stortingsrepresentant ut september måned. Hun ble utnevnt som fylkesmann i Troms 6. juni 2014, med tiltredelse først 1. november i år på grunn av sitt verv. Vik Aspaker er utdannet lærer og har tatt flere fag ved Høgskolen i Harstad. Fra 2001 har hun vært 100 prosent aktiv i politisk arbeid (politisk rådgiver, statssekretær og stortingsrepresentant). I perioden 2013 – 2016 har Elisabeth Vik Aspaker vært statsråd både i Nærings- og fiskeridepartementet og i Utenriksdepartementet. Hun har også hatt mange ulike verv; blant annet vært styreleder og styremedlem i ulike virksomheter og hatt ulike verv i Høyre.

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

Til toppen