Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Tine Sundtoft ny klima- og miljøvernminister

Tine Sundtoft (46) er i statsråd onsdag utnevnt til klima- og miljøvernminister. Sundtoft kommer fra stillingen som fylkesrådmann i Vest-Agder.

Tine Sundtoft er fra Lillesand i Aust-Agder og har studert økonomi og ledelse på Handelshøyskolen BI i 1990. Hun var regiondirektør i NHO i Agder fra 1995 til 2005, og har vært fylkesrådmann i Vest-Agder fylkeskommune fra høsten 2005.

–Klimaendringene er en av menneskehetens største utfordringer. De må motvirkes gjennom nasjonal og internasjonal innsats og jeg gleder meg stort til å ta fatt på den jobben. Vi skal bli et lavutslippssamfunn innen 2050 og det blir ingen enkel oppgave, sier Sundtoft.

Regjeringen vil ta vare på det biologiske mangfoldet for kommende generasjoner, og mener at det gjøres best gjennom en kombinasjon av vern og bærekraftig bruk. Den påtroppende klima- og miljøvernministeren vil arbeide målrettet for å bevare mangfoldet i norsk natur.

–Vi skal ha et generasjonsperspektiv på politikken vi fører. Den kloden vi skal overlate til våre barn skal være i minst like god stand som den vi overtok fra våre foreldre. Vi er heldige som har en variert og ren natur i Norge. Målet mitt er at alle i Norge skal ha tilgang til gode naturopplevelser, sier Sundtoft.

Flere bilder på Miljøverndepartementets Flickr-side.

 

Tine Sundtoft
Tine Sundtoft er ny klima- og miljøvernminister (Foto: Anne Elisabeth Scheen/Miljøverndepartementet)

Til toppen