Historisk arkiv

Statsministeren inviterer til rådslag:

Samarbeid om arbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Arbeid var et hovedtema i statsminister Jens Stoltenbergs nyttårstale. Nå inviterer statsministeren til et bredt rådslag om inkluderende arbeidsliv og verdiskaping.

– Det er hverandres arbeid og hverandres kunnskap vi skal leve av i framtiden. Derfor vil regjeringen invitere til en bred samfunnsdebatt om disse spørsmålene, sa statsminister Jens Stoltenberg i årets nyttårstale.

Han pekte ut kunnskapsutvikling, etablering av ny virksomhet i hele landet, nedgang i sykefravær og kamp mot frafall i skolen som noen av problemstillingene rådslaget skal se på.

– I det kommende året vil jeg og de mest berørte statsrådene invitere folk fra ulike miljøer til et rådslag om dette, sa statsministeren.

Han annonserte videre at hele regjeringen skal på reise ut i landet for å få innspill. Målet er å få en bred debatt der fagmiljøer, bedrifter, organisasjoner og andre deltar.

– Vi kommer også til å bruke nettet for å invitere alle til å delta i debatten, sa Stoltenberg.

Statsministerens nyttårstale 1. januar 2010. Foto: Scanpix

Statsminister Jens Stoltenberg holdt årets nyttårstale fra regjeringens gjestehus i Parkveien 45. Les mer om talen her. Foto: Scanpix.