Nyheter

 • Samarbeidsmøte med nasjonale sentre

  Alle de nasjonale sentrene vil bidra til å styrke utforskende og praktisk læring. Her kan du lese sentrenes innspill til meldingen.

 • Rapport fra elevpanelet

  Her kan du lese råd og forslag fra elevpanelet til kunnskapsministeren om hvordan skolen kan bli bedre.

 • Nytt prosjekt mot skulefråvær i Sunnfjord

  Sunnfjord har hatt ein auke av elevar som ikkje møter opp på skulen og utfordringa gjeld særleg på ungdomstrinnet. Kommunen har difor starta opp eit nytt prosjekt mot skulefråvær. – Det bør vere fleire vaksne på skulen som elevane kan snakke med, og som ser at elevane har det bra, meiner elev på 10. trinn, Anders Stadheim.

 • Elevpanelet diskuterte vurdering og lekser

  «Å presentere kan være vanskelig for noen, og det kan gå utover vurdering og karakterer. Derfor bør elevene få øve mye på det før de kommer i 10. klasse». Dette var et av rådene kunnskapsministeren fikk av Elevpanelet på deres tredje samling.

 • Besøk til dialogkommunen Larvik

  Arbeidet med en ny stortingsmelding om 5. til 10. trinn er i full gang, og Kunnskapsdepartementet reiser nå rundt til kommuner i hele landet for å hente innspill. På Ra ungdomsskole i Larvik ønsker elever og lærere seg mer fleksibilitet til å jobbe praktisk og tverrfaglig – men hva betyr egentlig det?

 • Første innspill fra elevene på Skranevatnet skole

  Kunnskapsminister Tonje Brenna besøkte 2. mai Skranvatnet skole i Bergen for å lansere arbeidet med en stortingsmelding om 5-10. trinn. Under besøket snakket hun med elevene ved skolen og mottok elevenes innspill til arbeidet med meldingen.

 • Kunnskapsministeren har fått mange innspill

  Under kan du se innspillene vi har fått til stortingsmeldingen om 5.-10. trinn.