Åpnet solcelleanlegg hos ASKO

Olje- og energiminister Tord Lien åpnet tirsdag det som er Norges største solcelleanlegg hos dagligvareleverandøren ASKO som er heleid av NorgesGruppen. Solcelleanlegget er tilknyttet ASKO sitt varehus på Vestby. Planen er at solcelleutbyggingen kombinert med fem vindmøller skal gjøre alle ASKO-lagrene selvforsynt med fornybar energi.

- Dette solcelleanlegget vil være viktig for oppbygging av erfaringer og kompetanse rundt solkraftproduksjon i Norge. Jeg håper ASKO og NorgesGruppens gode eksempel vil følges opp av andre norske bedrifter, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Første del av prosjektet er et testanlegg som er Norges største solcelleanlegg både på effekt, energi og kvadratmeter. 1482 solpaneler, med en installert effekt på totalt 370 kWp. Forventet energiproduksjon er 300.000 kilowattimer (kWh). Asko har også planer om et hovedanlegg som skal stå ferdig i 2016 på taket av et nytt lagerbygg i Vestby. Solpanelene på dette taket vil alene kunne produsere om lag 1,3 gigawattimer (GWh). 

 

Olje- og energiminister Tord Lien åpner solcelleanlegget til ASKO, her sammen med Thor Christian Tuv fra FUSen (solcelleleverandør) og styreleder i Asko Norge Torbjørn Johannson (foto: OED).

 

Til toppen