Gratulerer med 10 år med samiske veivisere

- Gratulerer med jubileet for Samiske vegvisere. I ti år har dere formidlet kunnskap og bygget forståelse for hverdagen for samisk ungdom, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Samiske vegvisere er samisk ungdom som informerer om samisk kultur og samfunnsforhold og besøker videregående skoler og andre arenaer.

Samisk høgskole feirer i dag 10 år med Samiske veivisere på Gamle Logen i Oslo, med jubileumsseminar og etterfølgende middag. Statsminister Erna Solberg åpner jubileumsseminaret. Statsråd Jan Tore Sanner og statssekretær Anders Bals deltar på jubileumsmiddagen.

- Samiske veivisere er en svært vellykket ordning. I ti år har Samisk høgskole koordinert og gitt opplæring til samisk ungdom som ønsker å være veivisere. Dere gjør et flott arbeid, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Samisk høgskole er faglig og administrativ base for ordningen Samiske veivisere. Ordningen finansieres av Kommunal- og moderniseringsdepartement. Den ble etablert av daværende kommunalminister Erna Solberg for at samisk ungdom selv skal formidle kunnskap om sin hverdag til andre ungdommer. Det er i dag fire veivisere i alderen 18-25 år som reiser til skoler i hele landet.


Om samiske veivisere
Samiske veivisere reiser rundt og informerer ungdommer i skoler og andre arenaer om samisk kultur og samfunnsforhold. Tilbudet er gratis.
De samiske veiviserne reiser hovedsaklig rundt på videregående skoler, men besøker også gjerne andre ungdomsfora og også studenter ved lærerutdanningene i landet. De opplever at deres kunnskaper er sterkt etterspurt også på dette nivået. De samiske veiviserne gjennomfører et opplegg som er tilpasset skolen og elevene. Skolene får standardopplegg, og kan i tillegg be om noe skreddersydd etter egne ønsker. Ungdommene som er samiske veivisere, har fått opplæring ved Samisk høgskole i Kautokeino for å kunne gjennomføre oppgaven sin.

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00


 

Til toppen