Statssekretær Fostervold besøker Nord Dakota

Statssekretær Fostervold besøker Nord Dakota denne uke. På programmet står møte med senator Hoeven, den årlige norske høstfesten og besøk til Statoils skiferoljefelt.

Statssekretær Kåre Fostervold besøker denne uken Nord Dakota og Washington. I forbindelse med reisen har Fostervold møte med Senator John Hoeven, han har deltatt ved den årlige norske høstfesten og besøkt Statoils operasjoner på Bakken skiferoljefelt.

Norsk høstfest og senator Hoeven

Fostervold var invitert av guvernør Jack Dalrymple til å delta på den årlige norske høstfesten i Minot, som er Skiens søsterby. I forbindelse med åpningen av den norske høstfesten møtte Fostervold både guvernør Jack Dalrymple og senator John Hoeven.

Norsk høstfest i Nord Dakota, fra venstre ambassadør Kåre R. Aas, senator John Hoeven, guvernør Jack Dalrymple og Fostervold. (JS/OED)

- Det var svært hyggelig å delta på åpningen av høstfesten og samtale med senator Hoeven og guvernør Darymple. I tillegg hilste jeg på i alt 42 personer fra Telemarkdelegasjonen på åpningen, med fylkesordfører Terje Riis-Johansen i spissen, sier statssekretær Kåre Fostervold.

Fylkesutvalget i Telemark, sammen med HiT, Tel-Tek, Telemark Offshore, Innovasjon Norge Telemark, Vekst i Grenland og ØPD Group, er på delegasjonsreise til Midtvesten; Minneapolis, Minnesota og Minot, Nord-Dakota. 

"Bridging the Atlantic"

Telemarksdelegasjonens reise er et ledd i et felles prosjekt, "Bridging the Atlantic", der fokus er økt samarbeid mellom Telemark og Midtvesten i USA innen næringsutvikling, utdanning og kultur.

Statssekretæren holdt innlegg under næringslivsforumet "Bridging The Atlantic", og fremhevet likhetene mellom Norge og Nord Dakota som viktige energileverandører og produsenter av hydrokarboner.

- Kunnskap kjenner ingen landegrenser. USA og Norge har lang tradisjon for kunnskapsutveksling innen petroleumsvirksomheten. Ved å dele erfaring og ekspertise vil vi bidra til teknologisk utvikling og øke verdiskapningen i næringen, sier statssekretær Fostervold.

Statoils skiferoljefelt - Bakken

Statssekretær Fostervold har videre fått anledning til å besøke Statoils operasjoner på Bakken skiferoljefelt, og fikk befaring ved en borerigg og en frackingoperasjon. 

- Jeg har deltatt ved spennende møter med næringsliv og myndighetene,  og det er nyttig å se Statoils operasjoner med egen øyne. Mye er sammenlingbart mellom Norge og Nord Dakota bransjemessig. Noe av forutsetningen for oljeutvinningen i Nord Dakota er redusert drillingtid fra tredve til ni dager. Utviklingen i denne virksomheten går raskt, og Statoil er blant de ledende innen teknologiutvikling, sier Fostervold.

(JS/OED)Statssekretær Fostervold med Russel Ranking (2 f. h) og Statoilansatte på Bakken skiferoljefelt
Til toppen