Kunnskapsministeren møtte UNESCOs toppsjef

UNESCOs generaldirektør Irina Bokova er på Norges-besøk for å signere samarbeidsavtale mellom Norge og UNESCO, der Norge skal bidra med 70,6 millioner kroner i ekstra støtte til UNESCO. Mesteparten av pengene skal gå til utdanning. - Dette er i tråd med den norske regjeringens satsing på utdanning i utvikling, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

 
UNESCOs generaldirektør Irina Bokova og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.(Foto: KD)

Størsteparten av pengene går til organisasjonens utdanningsarbeid, og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har derfor også hatt møte med UNESCOs toppsjef.

Bokova takket for norsk støtte til Unesco. Jenters utdanning er hennes prioritet, og hun har merket seg at også statsministeren legger vekt på dette. - Dette er i tråd med den norske regjeringens satsing på utdanning i utvikling, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

I regjeringsplattformen heter det at ”Norge skal ta en global lederrolle i arbeidet med utdanning for alle”.  - Det er viktig at Unesco følger opp arbeidet med ny teknologis betydning for utdanning, sier Røe Isaksen.

Kunnskapsministeren ble også orientert om andre tema, som organisasjonens arbeid for ytringsfrihet og havforskning.

Til toppen