Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Uken som var - uke 23

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Denne uken har vi oppdaget at det finnes minst én mann i England som ikke gleder seg til fotball-VM, belgierne har fått tillatelse til å kose seg med en uvanlig delikatesse og Sveits har blitt kalt landet med verdens tristeste sang.

Illustrasjonsfoto: Morguefile

Mange gleder seg til fotball-VM begynner, og i Belgia meldes det at det er solgt færre ferieturer enn vanlig fordi belgierne vil være hjemme og følge de røde djevlene på tv. For britiske Brooke Conroy er det derimot ikke bare fryd og gammen med VM. 28-åringen påstår nemlig at han er plaget av en sjelden lidelse som gjør VM til en prøvelse for ham – han har fobi for konene til de engelske landslagsspillerne. «Jeg gruer meg til å se på VM,» sier Conroy.

I tillegg til at det forventes at landslaget skal gjøre det bra i VM har belgierne en annen ting å glede seg over i disse dager: Ti insektarter har nemlig blitt godkjent for menneskelig konsumpsjon i Belgia. Da er det bare å benke seg foran tv-en med litt forfriskende drikke og en skål med biller.

I uken som var ga BBC oss et par interessant opplysninger om Sveits. Ifølge den britiske kringkasteren er Sveits stedet der du finner verdens tristeste sang, i form av Zäuerli- og Ruggusseli-jodling. Førstnevnte hørtes senest i den ferske Wes Anderson-filmen The Grand Hotel Budapest. I tillegg melder BBC at Sveits også var inspirasjonen til fiksjonsuniverset Midgard fra J. R. R. Tolkiens Ringenes Herre, men det var kanskje ikke regissør Peter Jackson klar over da han gjennomførte filmatiseringen på New Zealand?

På snakk om Ringenes Herre: Et selskap som har gjort store penger på bokserien er Lego. Nå slår den danske leketøysfabrikanten et slag for likestillingen og lanserer nye Lego-figurer bestående av kvinnelige forskere. Selskapet ba om forslag til nye Lego-figurer fra publikum, og de kvinnelige forskerne ble valgt til fordel for forslag som Sherlock Holmes og The Legend of Zelda.

I Italia har en nonne i fullt kostyme vunnet sangkonkurransen The Voice. Vi foreslår at hun slår seg sammen med denne karen fra Skottland som har laget en keytar, et keyboard formet som en gitar, av en gammel 8-bits Nintendo.