Uken som var – uke 28

Et uhøytidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet sett fra Brussel

Denne uken har vi hørt om en tysker som hadde det litt for moro på heavy-metal-konsert, at ryktet om at rødt hår er utrydningstruet er sterkt overdrevet og at verdens lengste film er på vei – i 2020.

Illustrasjonsfoto: Morguefile

Denne uken har vi hørt om en tysker som slang for mye med håret på heavy-metal-konsert, at ryktet om at rødt hår er utrydningstruet er sterkt overdrevet og at verdens lengste film er på vei – i 2020.

Tidlig forrige uke meldte britiske The Independent at mennesker med rødt hår kunne være i ferd med å bli utrydningstruet. Grunnen var at genet som gir rødt hår antas å ha oppstått på grunn av det overskyede været på de britiske øyer, men i framtiden forventes det mindre overskyet vær på grunn av klimaforandringer. Heldigvis kom The Guardian på banen noen dager senere og informerte om at oppslaget i The Independent var basert på dårlig forskning og slo fast at «red hair is here to stay».

I Tyskland gikk det en kule varmt for en ivrig rocker under en konsert med heavy metal-bandet Motörhead. En artikkel i forskningstidsskriftet The Lancet forteller at mannen hadde «headbanget» under hele konserten, en aktivitet som innebærer at man slenger på hodet for å få håret til å piske fram og tilbake og opp og ned. Det hele førte til at mannen pådro seg et såkalt subduralt hematom, en langsom ansamling av blod mellom hjernen og skallen. Forskningsrapporten sier ingenting om mannens hårfarge, men han ble heldigvis operert og symptomfri.

Den som synes metall-konserter er for hard kost, og heller vil kose seg med andre typer kultur, kan glede seg til verdens lengste film, som har premiere i 2020. Filmen regisseres av svenske Anders Weberg, og blir trolig kun for de spesielt interesserte. Forrige uke ble nemlig traileren til filmen lansert, og mens film-trailere vanligvis varer to til tre minutter varer denne i 72 minutter. Den ferdige filmen kommer til å vare i 240 timer – det vil si tre dager. Vi sier som Alfred Hitchock: «En films lengde bør være basert på hvor mye menneskets blære holder.»

For deg som er på utkikk etter den rette, men føler vanlige sjekkenettsider og god gammeldags sjekking på by’n er for overfladisk finnes nå en løsning: speed-dating med papirpose tredd nedover hodet. Papirpose-stuntet ble gjennomført i London for å skape oppmerksomhet rundt en ny sjekke-app for smarttelefoner som ikke lar deg se andres bilder, med mindre applikasjonen mener dere er egnet for hverandre.

Dersom du allerede har funnet den store kjærligheten, men sliter med å være borte fra vedkommende finnes det nå hjelp: Den nederlandsk oppfinnelsen Frebbles er et lite håndtak som lar deg klemme noens hånd mens du snakker med dem på Skype. Om elektronisk klemming blir det neste store gjenstår å se.

Til toppen