Vinmonopolet åpner flere småpol

Vinmonopolet åpner 12 nye butikker i 2015. Fem av disse butikkene er små vinmonopolbutikker, som vil åpne i kommuner som i dag ikke har Vinmonopol.

– Det er ønskelig at alle i Norge skal ha så lik tilgang på Vinmonopolets tjenester som mulig. At det etableres pol i kommuner som i dag ikke har vinmonopol vil føre til et bedre tilbud til befolkningen. Vinmonopolet er et av de viktigste virkemidlene vi har i alkoholpolitikken, derfor er det viktig å styrke Vinmonopolet sin posisjon, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Regjeringen ga i april 2014 Vinmonopolet klarsignal til å åpne to små vinmonopolbutikker. Den nye butikkategorien har fått navnet "Kategori 1" og målet er å etablere pol i kommuner der markedsgrunnlaget er for lite for dagens minste vinmonopolbutikker.

Vinmonopolet har i 2014 hatt prøvedrift av to småpol i Herøy og Lyngen kommune i Nord- Norge. Prøvedriften av disse to polene har blitt evaluert og viser at etableringen har vært vellykket og at polene dekker sine kostnader. Styret i Vinmonopolet har derfor torsdag 20. november vedtatt å gjøre dette til en permanent butikkategori.

Fra neste år blir det fem nye kategori 1-butikker i kommuner som i dag ikke har pol. Disse kommunene er Lebesby, Bø, Inderøy, Fusa og Flå. I 2015 åpnes det også nye pol i Stavanger, Bærum, Ullensaker, Råde, Oslo (2) og på Karmøy.

– Den nye butikkategorien og flere åpningsdager vil føre til et sterkere Vinmonopol og er viktig for å sikre legitimiteten til Vinmonopolet i befolkningen, sier Høie.

 

Til toppen