Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Å oppnå et bærekraftig landbruk krever en integrert tilnærming

Denne uken utgir FNs mat- og landbruksorganisasjon, FAO, en publikasjon som tar for seg hvordan verdens matvaresystemer kan forbedres og gjøres mer bærekraftig.

Publikasjonen Bærekraftig mat og landbruk: En integrert tilnærming presenterer eksempler på hvordan man kan oppnå et mer bærekraftig landbruk. Generaldirektøren i FAO, José Graziano da Silva, peker på at boken er et viktig bidrag for at politikkutforming i verden skal møte utfordringene som klimaendringer og en voksende global befolkning fører med seg.

Generaldirektøren i FNs mat- og landbruksorganisasjon, José Graziano da Silva, peker på viktigheten av å arbeide mot et mer bærekraftig landbruk. Han sier at verden ikke kan fortsette å produsere mat på samme måte som vi har gjort til nå.
Generaldirektøren i FNs mat- og landbruksorganisasjon, José Graziano da Silva, peker på viktigheten av å arbeide mot et mer bærekraftig landbruk. Han sier at verden ikke kan fortsette å produsere mat på samme måte som vi har gjort til nå. Foto: Foto: FAO/Alessandra Benedetti.

Publikasjonen tar blant annet for seg forskning og innovasjon, politikk og intensiver, og styringsformer og institusjoner. Det er temaer som blir pekt ut som de mest kritiske og meningsfulle områdene å ta tak i, for å få gjennomslag for bærekraftige endringer i mat- og landbrukssystemer.

 Publikasjonen er rettet mot beslutningstakere, landbruksforskning, landbruksfaglige ansatte, utviklingsutøvere, og studenter og lærere innen biologiske, sosiale og landbruksvitenskapelige fag.

Til toppen